buna tuturor ; am o problema si eu si nefiind jurist nu ma pricep............. avem un imobil 6 proprietari , ne-am hotarat sa vindem podul imobilului (in cote parti fiecare in functie de suprafata utila a apartamentului)am gasit un cumparator care ne-a oferit un pret dar a cerut sa suportam noi proprietarii costurile schitei cadastrale de care el ar avea nevoie pt a primi nr de apartament(noi ceilalti avem inscris in cartea funciara (amprenta la sol) in justificarea cererii a spus ca nu putem vinde altfel deoarece a aparut o noua lege notariala numita ELTA va rog sa imi spuneti ce prevede aceasta lge sau eventual sa ma indrumati cum sa o gasesc pe net cu multumiri anticipate
multumesc pt raspuns ATHE ba da are de facut cadastru si acum are pretentia sa platim noi cadastrul pt ca zice el a aparut printre notoari lege (?)ELTA care ne-ar obliga pe noi vanzatorii sa platim cadastrul pt el exista o asemenea lege? exista undeva notari on line? multumesc mult
Stimata doamna, orice vanzator, care vinde un bun imobil(casa, apartament, teren) trebuie sa prezinte la vanzare cadastrul si intabularea bunului care face obiectul vanzarii.
Dv. sunteti in postura de vanzator, deci aveti obligatia(daca vreti sa vindeti) sa faceti aceste operatiuni, si implicit sa le platiti!