avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare pod pt mansardare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare pod pt mansardare

buna tuturor ; am o problema si eu si nefiind jurist nu ma pricep............. avem un imobil 6 proprietari , ne-am hotarat sa vindem podul imobilului (in cote parti fiecare in functie de suprafata utila a apartamentului)am gasit un cumparator care ne-a oferit un pret dar a cerut sa suportam noi proprietarii costurile schitei cadastrale de care el ar avea nevoie pt a primi nr de apartament(noi ceilalti avem inscris in cartea funciara (amprenta la sol) in justificarea cererii a spus ca nu putem vinde altfel deoarece a aparut o noua lege notariala numita ELTA va rog sa imi spuneti ce prevede aceasta lge sau eventual sa ma indrumati cum sa o gasesc pe net cu multumiri anticipate
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
rodica_crisan, utilizator
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 19:01, 3 Februarie 2011
podul fiind anexa din casa nu are facut cadastru?
multumesc pt raspuns ATHE ba da are de facut cadastru si acum are pretentia sa platim noi cadastrul pt ca zice el a aparut printre notoari lege (?)ELTA care ne-ar obliga pe noi vanzatorii sa platim cadastrul pt el exista o asemenea lege? exista undeva notari on line? multumesc mult
Stimata doamna, orice vanzator, care vinde un bun imobil(casa, apartament, teren) trebuie sa prezinte la vanzare cadastrul si intabularea bunului care face obiectul vanzarii.
Dv. sunteti in postura de vanzator, deci aveti obligatia(daca vreti sa vindeti) sa faceti aceste operatiuni, si implicit sa le platiti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate cadastre se pot face la un imobil picassoo picassoo Cate cadastre pot sa fac la acelasi imobil? Si daca pe cadastru vechi este scris 64 mp si mai jos apare 96 mp (ca fiind cadastru nou). Pot cumpara acest ... (vezi toată discuția)
Inregistrare pod in cartea funciara andrei2005 andrei2005 Buna ziua, Am urmatoarea problema: in 1988 am cumparat o casa acoperita cu caramida in Cluj-Napoca; In contractul de vanzare-cumparare, si in cartea funciara ... (vezi toată discuția)
Cine plateste cadastrul blocului ContSters180748 ContSters180748 Buna seara, Ma confrut cu urmatoarea situatie: Am cumparat o garsoniera, iar vanzatoarea a trebuit sa faca pe langa cadastrul imobilului si cadastrul ... (vezi toată discuția)