avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Cumparaturi pe Ebay,shipping, taxe vamale, taxe ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Cumparaturi pe Ebay,shipping, taxe vamale, taxe postale, tva....

Am cumparat niste pandantive si cercei de argint si doua ceasuri de mana vechi, am platit valoarea lor 830 dolari + 70 dolari shipping + 33 taxa de paypal, toate bune si frumoase...PANA ajunge coletul in Romania la Posta romana.
Taxe vamale
Taxe postale pentru ca a circulat in Romania
TVA.
Ce-i de facut oameni buniii????!!!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
ContSters169673, utilizator
Cel mai recent răspuns: paramarian , utilizator 09:14, 22 Septembrie 2012
Nu mai exista frontiere vamale pentru UE., deci nu platiti TVA.
Conteaza de unde este expediat bunul, nu de unde este site-ul. Pe ebay aveti indicat foarte clar locul expeditiei, urmariti sa fie in UE.
Pai si nu exista o limita in care trebuie sa ma incadrez ca sa nu platesc TVA ? In vama la Ploiesti mi-a zis ca daca nu am factura trebuie sa platesc TVa la pretul din catalog ( 1600 de euro) la un laptop de 220 de dolari.Daca produsul vine din UE nu platesc TVA daca suma este mai mare de 150 de euro ? Si nici taxe vamale?
In cazul in care coletul vine din spatiul intracomunitar, nu se platesc taxe vamale, iar tva este inclusa in factura furnizorului si nu se mai plateste in Romania (daca clientul din Romania este o firma platitoare de tva, furnizorul din UE va factura fara tva, fiind o livrare intracomunitara de bunuri)

In cazul in care coletul vine dinafara spatiului intracomunitar (SUA, China, Australia, etc), nu se platesc taxe vamale daca valoarea globala a bunurilor nu depaseste 150 euro si nu se plateste tva daca valoarea globala a bunurilor nu depaseste 10 euro.
De exemplu daca veti comanda de pe internet un produs de 100 euro, iar coletul vine din SUA, veti fi nevoit sa platiti doar tva, 24 euro, fara taxe vamale.

cititi mai multe aici:
[ link extern ]
Daca am inteles eu bine de la posta (de unde se ridica coletele internationale) nu toate produsele sunt supuse taxelor vamale. Ar trebui sa fie undeva o lista cu produsele supuse taxelor vamale, dar eu nu am reusit sa o gasesc inca. Am reusit sa gasesc cate ceva pe TARIC, dar nici acolo nu stiu exact cum se afla valoarea adevarata a taxei. Din pacate cred ca oricum se plateste ceva, nu prea stim noi cat ar trebui sa fie acel ceva.

Alte discuții în legătură

Evitarea taxelor vamale si a tva-ului pt importurile din china MirelaRotarescu MirelaRotarescu Buna ziua! 1. Urmarind pe forum discutia privind plata de taxe vamale si TVA pentru comenzile online provenind din China, sa inteleg ca pentru a evita orice ... (vezi toată discuția)
Cantitate comerciala.vama Buburuze Buburuze Buna seara! Imi puteti spune,va rog,ce inseamna cantitate comerciala la niste produse comandate pe internet?Am comandat de pe un site din afara UE niste ... (vezi toată discuția)
Taxe vamale pentru motociclete ionuts ionuts Vreau sa import o motocicleta noua din SUA, New York. Motocicleta este fabricata in UE, mai precis in Anglia. As vrea sa stiu daca trebuie platite taxe vamale ... (vezi toată discuția)