avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA penalitati
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

penalitati

ce penalitati de intarziere se platesc de catre persoanele juridice, daca TVA-ul si impozitul se platesc mai tarziu cu30,60 sau 90 zile. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: jester , utilizator 19:52, 2 Februarie 2011
De la 1 iulie 2010, dobanzile se calculeza prin aplicarea cotei de 0,05% pentru fiecare zi de intarziere, incepand cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta si pana la data stingerii sumei datorate inclusiv.

De la 1 iulie 2010, pentru neachitarea la scadenta a obligatiilor fiscale, se calculeaza si penalitati de intarziere astfel:
- 0% - daca stingerea se realizeaza in primele 30 de zile de la scadenta;
- 5% - daca stingerea se realizeaza in urmatoarele 60 de zile de la scadenta;
- 15% – dupa expirarea celor 90 de zile de la scadenta.

Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
Popa Adrian, Contabil
iar de la 1 oct 2010 majorarea este de 0,04% pe zi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am intarziat cu plata impozitelor ....ce poate insemna asta? workdav workdav Buna ziua , dupa cum spune si titlul am o intarziere la plata TVA de cca 1 luna de zile si la plata contributiilor sociale ...CAS etc de cca 2 saptamani, tin ... (vezi toată discuția)
Plata darilor la stat vlamihai vlamihai daca platesc darile la stat ale angajatilor cu intarziere de o luna doua ce se intampla cu mine ca angajator (vezi toată discuția)
Intarzieri la plata datoriilor fiscale MARISHKA MARISHKA Buna ziua. Daca puteti sa imi raspundeti la o intrebare. Ce se intampla daca nu platesc la timp impozitele pentru PFA? Am scadenta pe 25 martie, dar imi intra ... (vezi toată discuția)