avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Intarzieri la plata datoriilor fiscale
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Intarzieri la plata datoriilor fiscale

Buna ziua. Daca puteti sa imi raspundeti la o intrebare. Ce se intampla daca nu platesc la timp impozitele pentru PFA? Am scadenta pe 25 martie, dar imi intra banii in aprilie. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ileana567 , utilizator 23:28, 13 Martie 2013
Penalizari
- daca stingerea se realizeaza in primele 30 zile de la scadenta, nu se datoreaza si nu se calculeaza penalitati de intarziere pentru obligatiile fiscale
- daca stingerea se realizeaza in urmatoarele 60 de zile, se datoreaza o penalitate de 5% din obligatiile fiscale stinse
- daca stingerea se realizeaza dupa expirarea celor 90 de zile de mai sus se datoreaza o penalitate de 15% din obligatiile fiscale.
Dobanzi de intarziere
Dobanzile de intarziere se calculeaza pt.fiecare zi de intarziere, incepand cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta si pana la stingerea sumei datorate inclusiv.
De la 1 oct.2010, nivelul dobanzii de intarziere pt.neachitarea la termenul de scadenta a obligatiilor de plata este de 0,04% pt.fiecare zi de intarziere.
OG 92/2003; OUG 88/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa plati cercetasa cercetasa pfa cu taxa semestriala fixa daca nu am platit anul asta 2 rate si platesc la sf. anului tot patesc ceva in afara de penalitati? executare silita cumva/ (vezi toată discuția)
Pfa - penalizari neplata cass gygy83 gygy83 Buna ziua, Sunt PFA de 11 luni si inca nu am facut contract pentru CASS. Am inteles ca o sa existe ceva penalizari aferente sumelor pe care ar fi trebuit sa ... (vezi toată discuția)
Am intarziat cu plata impozitelor ....ce poate insemna asta? workdav workdav Buna ziua , dupa cum spune si titlul am o intarziere la plata TVA de cca 1 luna de zile si la plata contributiilor sociale ...CAS etc de cca 2 saptamani, tin ... (vezi toată discuția)