avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... abuzul patronilor fata de angajati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

abuzul patronilor fata de angajati

buna ziua . lucrez la un magazin si zilele trecute patronul a primit o amenda pe care ne pune pe noi angajatii sa o platim . are dreptul sa o faca? va multumesc
acum depinde despre ce amenda este vorba....
Nu.
Codul muncii:
Art. 164. - (1) Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.
(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr -o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.
Sesizati ITM pentru inceput, in caz de nerezolvare sesizati instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu ContSters160295 ContSters160295 In ce articol de lege se incadreaza abuzul comis de un director care opreste bani din salariul angajatului fara sa-i prezinte acestuia cadrul legal in temeiul ... (vezi toată discuția)
Retinere salariu fanu22 fanu22 mi se retine tot salariul pentru plata unor deconturi care ,din vina mea,nu le-am facut la timp.Cit din salariu mi se poate opri? va rog ,un raspuns.Multumesc ... (vezi toată discuția)
Bunaa tanya_1 tanya_1 este ok daca un angajat vinde o per,de pantofi desperecheati sa i se opreasca bani ptr aceasta greseala (nr diferite)ramanind in magazin o alta cutie ... (vezi toată discuția)