avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... daune morale
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

daune morale

in cazul unui accident rutier,soldat cu decesul unei persoane cine e responsabil de daunele morale si materiale : asiguratorul,inculpatul sau ambii ?
Cel mai recent răspuns: insurance law office , utilizator 20:41, 4 Februarie 2011
fiecare are partea lui de raspundere ...depinde de mai multe situatii estre mult de vorbit
Asiguratorul nu poate fi responsabil de deces,daune materiale...
Persoana asigurata este responsabila dar are o asigurare care acopera anumite riscuri.
Calitatea societatii de asigurare in procesul penal este aceea de asigurator de raspundere civila.Acopera prejudiciul cauzat de catre asiguratul sau, in temeiul contractului de asigurare.
asiguratorul acopera prejudiciul produs de asigurat deci,asiguratul va raspunde......doar cu o pedeapsa cu suspendare ?
asiguratorul acopera prejudiciul produs de asigurat deci,asiguratul va raspunde......doar cu o pedeapsa cu suspendare ?
Despagubirile morale se pot solicita societatilor de asigurari in cazul tuturor asigurarilor de raspundere civila, inclusiv cele auto (RCA), dar si in cazul celor de malpraxis, care au o astfel de clauza.
In ceea ce priveste reglementarile care guverneaza asigurarea obligatorie RCA in Romania, in Ordinul nr. 8 / 16.06.2008 al presedintelui CSA, la Art. 24, alin. 3. Pentru vatamari corporale si decese, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial produse in unul si acelasi accident, limita pentru daunele produse pe teritoriul Romaniei , pentru anul 2010 limita de despagubire pentru aceste riscuri se stabileste la un nivel de cel putin 2.500.000 euro, echivalent in lei la cursul de schimb al pietei valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Nationala a Romaniei.

Alte discuții în legătură

Plateste asiguratorul? wiktor_i wiktor_i In urma unui accident cu vatamari corporale am fost condamnat la inchisoare cu suspendare si la plata unor despagubiri materiale si morale substantiale.In ... (vezi toată discuția)
Despagubiri de la rca pt vatamari corporale goleasca goleasca Buna ziua, Vreau sa va intreb daca pot sa primesc despagubiri de la RCA , pentru vatamare corporala,.Daca da, care este cuantumul despagubirilor pe care pot ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - decedat Rus Dana Rus Dana Sotul meu a avut un accident grav in urma caruia un om a decedat. Masina lui a fost in regula insa a decedatului avea nr. false si nu era nici inregistrata. ... (vezi toată discuția)