avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Intoarcere executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Intoarcere executare silita

Am avut un dosar pe ordonanta presedintiala, si am fost declarat decazut in drepturi, si pus sa platesc niste cheltueli de judecata. Am pierdut si in recurs si am platit alte cheltueli de judecata.
Pentru cheltuelile de judecata am fost executat silit si m-am achitat corect si in termenul somatie, de toate obligatiile.
Sentinta (vremelnica) pe ordonanta presedintiala era conditionata ca sa fie aplicabila, validata, doar pina la judecarea pe calea dreptului comun, in alt dosar, in care, atit la fond cit si la recurs, prin sentinta definitiva si irevocabila, am cistigat procesul.

In mod normal, ar trebui sa-mi recuperez toate cheltelile de judecata si sa-mi recapat toate drepturile pierdute prin solutia data la ordonanta presedintiala.
Dar...nu stiu cum, pe ce cale.
care ar fi pasii de facut?
Sau...unde as gasi documentatii relativ la aceasta speta?

Cel mai recent răspuns: xerox , utilizator 16:58, 16 Februarie 2011
Codul de procedura civila prevede cai de atac exceptionale contestatia in anulare si revizuirea. Dva, avand in fata hotararea data de instanta de fond irevocabil, puteti sa cereti in instanta printr-o actiune nou, revizuirea hotararii date in ordonanta preseditniala si sa se constate ca acea Ord.presed. s-a pronuntat in conditii nelegale. Abia dupa ce se va constata nelegalitatea OP veti putea solicita intoarcerea executarii. Nu va sfatuiesc sa incepeti singur , ci mai bine cu un avocat.
Multumesc "Carpatina" pentru raspunsul dat. Am sa ma documentez si apoi voi lua legatura cu cineva de specialitate.
In speta asta, sunt oare termene de timp, in care trebuie sa actionez?
Un raspuns pertinent si scurt ,,Puteti formula o cale de atac extraordinara "revizuirea 'unde aratati ca sunt doua hotarari irevocabile (poate) contradictorii ce vizeaza acelasi "obiect de judecata'. Solicitati anulare primei hotarari ca fiind o hotarare cu executare vremelnica, si cea de-a doua fvizeaza dreptul comun, Asta ar fi calea de atac si nu contestatia in anulare, pentru ca contestatia ar fi lipsita te temei si respinsa ca inadmisibila. Revizuirea este calea de atac pe motivul existentei a doua hotarari contradictorii, si dupa aceea urmati calea de atac intoarcerea executarii silite facuta in baza titlui executoriu pe o hotarare judecatoreasca ce a fost anulata ulterior datei executarii silite. Cred ca aceasta ar fi calea de parcurs pentru situatia D-voastra.
Ms. domnule Manole! Dar, raspunsul D-voatra ma pune pe ginduri, fiindca revizuirea se putea face intr-un termen, pe care, din pacate, cred ca l-am depasit!
Altfel spus, daca ma mai puteti ajuta....puteti sa-mi spuneti si daca as mai putea face ceva, acum, dupa ce decizia de sentinta irevocabila (in dosarul judecat pe calea dreptului comun, cel care anuleaza sentinta civila irevocabila, pe calea ordonantei presedintiale!), s-a dat pe 30.06.2010!
Numai bine ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala Ramona1982 Ramona1982 l a ce instanta se introduce si pt ce anume se cere, cum se formuleaza? se poate dobandi o proprietate prin asemenea oronanta? pe drept comun s-a judecat (vezi toată discuția)
Informare despre ordonanþa preºedinþialã rodica_post rodica_post [u]Ce este ordonanţa preşedinţială? [/u] Ordonanţa preşedinţială,este o procedură specială în temeiul căreia, instanţa de judecată poate ... (vezi toată discuția)
Ajutor !!! ada92 ada92 Buna ziua. Printr-o hot. jud. irevocabila mi s-a anulat ordonanta presedintiala prin care am obtinut suspendarea executarii silite si scutirea de la plata a ... (vezi toată discuția)