buna! intrebare intrebatoare...
am un debitor (500.000 lei) si am introdus la tribunal o somatie de plata, ca apoi sa procedez la executarea silita. datoria mi-a fost confirmata prin pv de conciliere, deci nu sunt sanse sa pierd. dupa momentul in care eu am introdus cererea si pana la primul termen, la tribunal s-a pronuntat, in alt dosar, intrarea in faliment a debitorului meu. spuneti-mi si mie, care e situatia mea acum? intrarea in faliment s-a facut din greseala, ma rog, din neglijenta... datoria era achitatata, dar creditoarea a omis sa comunice si instantei acest aspect, iar debitoarea nu avea cunostinta de proces (citarea s-a facut prin afisare). instanta s-a pronuntat, s-a numit lichidatorul, si, dupa o saptamana de la pronuntarea hotararii de intrare in faliment, creditoarea a binevoit sa aduca la cunostinta instantei faptul ca s-a platit datoria si nu mai are nicio pretentie.
care e situatia mea acum? debitoarea a depus documentatia pt un credit la banca ca sa-mi poata plati datoria. daca banca ii aproba creditul, mai poate face plati? sau trebuie sa astept sa faca debitoarea mea recurs, sa demonstreze ca nu e in faliment si apoi sa astept sa-mi faca plata? ce se intampla daca nu invederez instantei ca debitoarea e in faliment? hotararea pe care o s-o pronunte are vreo valoare?
va multumesc anticipat,
k.
1. daca in cadrul dosarului de faliment, creditorul a declarat ca s-a achitat creanta lui, ar trebui ca procedura sa se inchida, daca nu mai sunt si alti creditori care si-au depus declaratii de creanta.
2.creditul e putin probabil sa se mai acorde, atat timp cat debitoarea dvs. este in faliment;
3.dosarul dvs. de somatie de plata este suspendat de drept conf. L. 85/2006.va puteti inscrie la masa credala, caz in care nu se va mai inchide procedura, si va veti recupera creanta intr-un termen neprecizabil...daca v-o recuperati.
4. dvs. trebuie sa decideti ce aveti interesul sa faceti, in functie de situatia economica a debitoarei.
5. luati legatura cu lichidatorul judiciar al debitoarei, pentru o imagine completa cu privire la situatia lichidarii.E posibil sa existe si alti creditori inscrisi intre timp pe tablou si de care sa nu stiti.
6.verificati daca s-a ridicat sau nu dreptul de administrare al administratorului debitoarei, daca da, nu mai are posibilitatea sa faca nici o plata in numele societatii.
Faliment ...
AndreiLRX
Buna , am o S.C care a adunat niste datori la finante in anul 2008 datori rezultate din facturarea unor materiale catre o societata care la cateva zile dupa ... (vezi toată discuția)