avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Calcul contributii concediu medical 2011
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Calcul contributii concediu medical 2011

Buna ziua

Am rugamintea sa ma ajutati putin cu calculul concediului medical si al contributiilor aferente acestuia. Am concediu medical pe perioada 03 - 31 ianuarie, dupa cum urmeaza:
- 03 - 07 ianuarie initial, cod 06
- 08 - 12 ianuarie in continuare, cod 01
- 13 - 18 ianuarie in continuare, cod 01
- 19 - 23 ianuarie initial, cod 01
- 24 - 28 ianuarie initial, cod 06
- 29 - 31 ianuarie in continuare, cod 01
Baza zilnica este 328, 14 lei (100%).
Pana aici am cazut de acord cu persoana care calculeaza salariile. de aici incolo ne contrazicem si de aceea va rog frumos sa ma ajutati cu calcul contributii angajat si angajator, ce suma din medical o plateste angajatorul si ce suma o plateste bugetul de asigurari.

Va multumesc frumos!

Cel mai recent răspuns: mihaela71 , utilizator 00:01, 26 Februarie 2012
pt suciugeorgeta:

pai in anexa 1.2, la sectiunea D ii treceti fiecare medical in parte cu calculele aferente.
cas se calculeaza dupa formula:

cas firma = 35% * 2022 * 11/21 * 20,8% = 77 lei aferent medicalului
cas salariat = 35% * 2022 * 11/21 * 10,5% = 39 lei aferent medicalului
cas salariat = 39 lei + venit brut aferent perioadei lucrate * 10,5 %

sper ca am fost suficient de clara :)

pt valyneagu29: noi ce batem apa-n piua pe aici??? nu ati citit ca CAS-ul la medicale nu se mai calculeaza la sal minim, ci la salariul mediu? v-am scris si formulele de calcul!
Andeeaw iti multumesc din suflet pentru raspuns si daca poti mai lumineaza-ma un pic. Dupa ce introduc medicalul in sectiunea D ma duc si aleg sectiunea B care se afla imediat sub date asigurat sau mai precis sub coasigurati in anexa 1.2 ???Si sti cumva daca sumele de recuperat din anii anteriori pentru medicale se mai introduc undeva cum o faceam in declaratia de sanatate?
Andreeaw iti multumesc mult de raspuns, am vazut dupa ce am scris mesajul
urgenta medico chirurgicala nu se suporta din Fnuass din prima zi?
Se retine contrib.sanatate 5.5% pentru concediu medical din fonduri proprii ( primele 5 zile)?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Concediu medical tatianatintisan tatianatintisan Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu calculul la CM Am fost in CM medical dupa cum urmeaza: 01.12.2010-08.12.2010 cod 06 09.12.2010 - 1512.2010 cod ... (vezi toată discuția)
Concediu boala cod 06 IldikoB IldikoB Buna ziua, am o nelamurire : concediu boala initial cod 06 : 4 zile din care 2 lucratoare, concediu in continuare 7 zile . Nelamurirea este daca mai plateste ... (vezi toată discuția)
Cm salariat nou intrat in unitate marcelctin marcelctin Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu calculul salariului pentru un angajat care are brut 1400 lei incepad cu 15 iulie 2016 cand a fost angajat la noi. Pentru ... (vezi toată discuția)