avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata

buna ziua,am o intrebare pentru mama mea.Are 51 ani varsta,32 ani in campul muncii,din care 17 grupa a doua.vreau sa stiu la ce varsta poate iesi in pensie anticipata.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:05, 3 Februarie 2011
Luna si anul nasterii.
8 februarie 1960.
Limita de varsta la 58 ani si 2 luni,reducerea varstei standard cu 3 ani si 6 luni din 61 si 8 luni.Anticipat la 56 ani si 8 luni,daca indeplineste conditia de stagiu de 39 ani si 8 luni,fara stagiu asimilat.Anticipat partial la 56 ani si 8 luni,conditia de stagiu fiind de 31 ani si 8 luni,fara stagiu asimilat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pentru limita de varsta sau pensie anticipata partiala Iosub Iosub Buna ziua, In urma informatiilor oferite mai jos, as dori sa imi spuneti la ce varsta ar putea iesi la pensie cu reducere de varsta mama mea: Data ... (vezi toată discuția)
Referitor la pensionarea anticipata DanutS DanutS Am varsta de 50 ani si 35 de ani de munca si 13 ani de grupa a 2 a.In ce conditii pot iesi la pensie anticipat si la cati ani(pentru sex feminin)? (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie conform noii legi tudorache_alyna tudorache_alyna Buna seara! Ma poate cineva ajuta cu urmatoarea problema: mama mea este actualmente salariata, este nascuta in data de 16.02.1959 si are o vechime in munca ... (vezi toată discuția)