avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contestatie la executare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contestatie la executare

Buna ziua.Am o problema legata de de un proces civil ,ordonanta presedintiala in urma caruia Instanta a obligat paratul in persoana subsemnatului in privinta a 2 capete de cerere din cele 4 formulate de reclamanti si la plata in solidar a cheltuielilor de judecata in suma de 5.15 ron. Considerand ca ceea ce constitua drept obligatie pentru mine ,era deja indeplinita fata de reclamanti dintotdeauna deci nu aveam nimic in plus de facut si ca plata cheltuielilor de judecata nu reprezinta o problema dat fiind faptul ca era o suma modica ,,,,,,,,,nu am facut recurs in termenul stabilit de lege.Lucrurile au luat insa o intorsatura nedorita pentru mine in sensul ca reclamantii pe baza titlului executoriu au apelat la BEJ pentru executarea mea silita in conditiile in care le platisem acestora prin mandat postal suma de 5.15 lei ,fiind somat la plata sumei de 3000 lei reprezentand .taxe de timbru si onorariiu executor judecatoresc..
Am facut o constatie la executare completata ulterior cu o cerere de suspendare a executarii ,cu termen in 24 februarie ...iar azi am depus o cerere de suspendare provizorie a executarii in temeiul art 403 alin .1,3,4. Am aflat in dupa amiaza aceasta ca maine urmeaza sa se judece dosarul si sa se stabileasca totodata si cautiunea .Deoarece nu am posibilitati financiare toate aceste demersuri le am facut singur si nu stiu in ce masura voi reusi sa dovedesc ca onorariul fixat de executor este unul mult prea mare precum si faptul ca mi doresc aceasta admitere a suspendarii provizorie pentru a putea oprii Adresa de Poprire ajunsa la unitatea la care lucrez ,
Rugamintea mea fierbinte la dvs este sa primesc cateva sfaturi in ceea ce priveste judecarea cererii de suspend provizorie ce ar avea loc maine .Care este procedura privind plata cautiuni si cum vor avea loc dezbaterile .Va multumesc pentru eventualele sfaturi .
Cel mai recent răspuns: socrate111 , utilizator 19:49, 3 Februarie 2011
mergi la instanta cu toate inscrisurile de care vorbesti;
cauta pe net (dAca nu ai prin casa vreun cod de procedura civila) si vezi art. 399 si urm.
cautiunea e de 10%din valoarea obiectului cererii sau de 500 lei incazul actiunilor neevaluabile in bani.
sunt sigura ca vei gasi intelegere la instanta daca e vorba de o executare pentru o creanta de 5 lei
cheltuielile de executare sunt vadid disproportionate fata de valoarea creantei si sunt facute in scop de sicana
Buna seara si multumesc pentru raspuns.Aveti perfecta dreptate cand spuneti ca e vorba de sicana .Dar vedeti dvs cat trebuie sa platesc pentru aceasta sicana ? Nu pot accepta sa platesc aceasta suma in conditiile in care nu sunt vinovat de absolut nimic si mai ales ca e simplu de realizat ca e o buna intelegere intre partea adversa si executorul judecatoresc in sensul de a mi provoca necazuri financiare tocmai acum cand demarasem formalitatile pentru un imprumut la banca .Oricum ce vreau sa stiu este cum se desfasoara dezbaterile la cererea de suspendare provizorie pe care am inaintat o azi .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare - urgent! miha13 miha13 Buna ziua! Pot formula contestatie la executare daca hotararea instantei de fond in litigii de munca, care este executorie de drept, a fost incuviintata ... (vezi toată discuția)
Executare silita patrumarinel patrumarinel am primit o somatie pentru executare silita intrucat nu am achitat la zi ratele la banca. in cat timp se face executarea si daca incep sa achit ratele se ... (vezi toată discuția)
In ce consta supendarea unei executari silite? ContSters182547 ContSters182547 vreau sa suspend o executare silita, in ce consta aceasta procedura? (vezi toată discuția)