avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Acte/doc contabile Asociatie noua
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Acte/doc contabile Asociatie noua

Buna ziua
De curand am finalizat cu dobandirea personalitatii juridice(inclus inregistrarea fiscala, stampila, cont bancar) si m-ar interesa sa stiu cam ce acte de evidenta contabila imi trebuie pentru inceput.
Suntem o Asociatie mica, cu bani putin(cred ca avem cam 1000 lei in cont) si cum angajarea unui contabil inseamna bani, ne gandeam sa ne tinem noi asociatii contabilitatea(unul are ISE-ul). Pentru inceput trebuie sa recuperam din capitalul initial, banii care s-au cheltuit cu dobandirea pers. juridice.

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters161855 , utilizator 22:27, 11 Februarie 2011
Studiati pt inceput O.1969/2007 si Ordonanata 26
in primul rand aveti nevoie de Registrele Contabile (Registru Jurnal, Registru Inventar si Registrul Cartea Mare)... acestea sunt obligatorii pentru tinerea contabilitatii
la sfarsitul perioadei fiscale (la sfarsitul lunii si a anului) trebuie sa intocmiti pe baza registrelor contabile si Bilantul, Cont de Profit si Pierdere (asa se numeste la societati, la ONG mi se pare ca se numeste Situatia Veniturilor si a Cheltuielilor) si Notele explicative la situatiile financiare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru inventar fundatie lorella lorella Am cautat si n-am gasit niciun act normativ care sa oblige o fundatie sa aiba registru- inventar, si/ sau registru jurnal, desi mi se pare normal, atat timp ... (vezi toată discuția)
Contabilitate in partida simpla pfa costinionut costinionut Buna seara , Am infiintat un pfa vara trecuta iar domeniul principal de activitate este fabricarea bijuteriile din metale si pietre pretioase. Punctul de ... (vezi toată discuția)
Contabilitate primara durusoctavia durusoctavia Ce operatiuni sunt considerate operatiuni de contabilitate primara (pentru fisa postului ma intereseaza)? (vezi toată discuția)