avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale asociati cu drepturi si obligatii egale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

asociati cu drepturi si obligatii egale

2 asociati intr-un S.R.L,fiecare 50% din partile sociale.UNUL foloseste masina , apartamentul si toate bunurile firmei foarte mult in interes propriu si indirect(adica nevasta) care este adusa in firma sa se ocupe de actele firmei, ca fiind omul de incredere.de specificat ca nu are nici o pregatire < a fost asistenta medicala>, nu se pune problema de a se angaja in respectiva firma.Dati-mi solutii pentru aceasta situatie.
Cel mai recent răspuns: ContSters14976 , utilizator 16:14, 30 Aprilie 2008
cipca gabriela-nicoleta a scris:

2 asociati intr-un S.R.L,fiecare 50% din partile sociale.UNUL foloseste masina , apartamentul si toate bunurile firmei foarte mult in interes propriu si indirect(adica nevasta) care este adusa in firma sa se ocupe de actele firmei, ca fiind omul de incredere.de specificat ca nu are nici o pregatire < a fost asistenta medicala>, nu se pune problema de a se angaja in respectiva firma.Dati-mi solutii pentru aceasta situatie.

Vorbiti cu asociatul si spunetii ce va deranjeaza, este mai cinstit asa. Dar fiti diplomat si nu spuneti direct ca va deranjeaza sotia dinsului. Cautati o cale de mijloc.
Cel mai bine este o soluţionare amiabilă a problemei între cei doi asociaţi. Solicitaţi să vi se arate toate deconturile făcute pe firmă, urmând a fi decontate numai cele care justifică într-adevăr cheltuieli în interesul firmei.
Iesiti din firma. Faceti un ctr. de cesiune de parti sociale, evaluati partea ce vi se cuvine si... asta este. Sau faceti o cerere de excludere al celuilalt asociat.
Da' cine e administratorul? Seriful?
Sunt asociati si administratori juma-juma(asa a fost prevazut in actul constitutiv).Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Cum pot scapa de un asociat dezinteresat? gabrielamargineanu gabrielamargineanu De 3 luni mi s-au cesionat 50%din partile sociale ale unui SRL, (am imputernicire legalizata), dar nu pot intra in drepturi, pt ca asociatul, cetatean al altei ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti , conditii nerespectate de catre noul asociat mgggag mgggag Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: Intr o firma cu 3 asociati, cu parti egale fiecare, 2 dintre ei au cedat ... (vezi toată discuția)
Asocierea intr-un s.r.l. Ovidiu Ionel Ovidiu Ionel Buna ziua! Doresc sa ma asociez intr-o S.R.L. infiintata in anul 1991 care are un patrimoniu destul de frumusel. Ce acte sunt necesare sa fac ca sa nu am ... (vezi toată discuția)