avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... pasaport biometric
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

pasaport biometric

conform legislatiei romane actuale,pasaportul diplomatic este sau nu biometric ???
Cel mai recent răspuns: Catalinozaurusrex , utilizator 16:08, 14 Iunie 2011
Da, se elibereaza pasapoarte diplomatice electronice cu valabilitate de 5 ani. OUG 207/2008. Vedeti si instructiunile recente de aici
[ link extern ]
Pai...nu este normal ca toti sa fie monitorizati...?B-)
Buna ziua!

Cum valabilitatea pasaportului expira acum in iunie si cum fiul nostru este trecut acolo, ma vad nevoit sa-l reinoiesc deoarece plecam din tara in luna iulie. As avea ceva intrebari daca nu va este cu suparare

1. Peste 5 ani cand va expira noul psaport pe care tocmai intentionez sa-l fac, copilul va avea 13 ani, deci nu va avea buletin. Cum nu doresc sa-i fac altul, voi folosi pasaportul pentru ultima data in acel an, insa am inteles ca ar exista o durata minima de valabilitate al acestuia la iesirea din tara. Este adevarat? Daca da, atunci care este aceasta?

2. de curand mi-am schimbat cartea de identitate astfel ca eu si sotia avem adrese diferite in buetin. Stiu ca la Serv. Pasapoarte acest lucru nu conteaza deoarece vom prezenta certidicatul de casatorie (sau conteaza?), insa credeti ca pot avea probleme la vama cu vreun vames zeloz pe motiv ca noi n-am fi sot si sotie deoarece adresele difera?

Multumesc anticipat.
Buna seara!

Minorii nu mai pot fi inclusi in pasapoartele parintilor. Trebuie sa-i obtineti copilului pasaport individual.

1. Valabilitatea pasapoartelor biometrice este de 3 ani pentru persoanele care nu au implinit 6 ani si de 5 ani pentru persoanele cu varsta de peste 6 ani. Valabilitatea este inscrisa in pasaport, nu se aloca la iesirea din tara.
Pasapoartele simple temporare au valabilitate de un an.

2. Pe ofiterul de frontiera nu-l intereseaza domiciliul parintilor, ci acordul acestora cu privire la iesirea din tara a minorului. Daca copilul iese din tara insotit de ambii parinti, nu vor fi nici un fel de probleme. Sunt cazuri in care un parinte are domiciliul in Romania, iar celalalt in strainatate. Daca iese insotit de catre un singur parinte sau de catre altcineva decat parintii, trebuie sa aveti in vedere prevederile art. 30 din Legea 248/2005: [ link extern ]

Intrebarea mea era un pic alta...

Cat timp trebuie sa mai fie pasaportul valabil in momentul in care iesi din tara?

1. Repet, este 5 ani cand o sa expire, prin iulie, o sa fim cam la limita la iesirea din tara in vara. Mai putem iesi din tara sau este nevoie de inca 6 luni valabilitate?

2. Multumesc pentru raspuns. Asa ma gandeam si eu. Vom pleca impreuna (ambii parinti) dar de curand avem adrese diferite in buletin pe motiv ca eu tocmai l-am schimbat.

Asadar, cu raspunsul la intrebarea numarul 2 ma poate ajuta cineva?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru iesirea din tara a unui parinte cu un minor ... mariabubu mariabubu Acte necesare pentru iesirea din tara a unui parinte cu un minor (celalalt parinte nu poate parasi tara) (vezi toată discuția)
Carte identitate expirata in strainatate ContSters118604 ContSters118604 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Fratele meu este in strainatate de 2 ani iar cartea de identitatea i-a expirat de 1 an, lucreaza dar fara ... (vezi toată discuția)
Pasaport in strainatate pentru minor ddoraly ddoraly buna.asi dori sa va intreb daca ma aflu in strainatae cu fiul mey=u si pasaportul lui expira cum asi putea sa reinoiesc pasaportul de aici?tin sa precizez ca ... (vezi toată discuția)