avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taraganare proces succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taraganare proces succesiune

Buna ziua.
In urma decesului bunicii s-a dezbatut mostenirea la notar, obtinand fiecare mostenitor un Certificat de mostenitor. Intrucat 3 din 5 au refuzat sa mearga mai departe pentru iesire din indiviziune si intabularea dreptului individualade proprietate al fiecaruia, dupa cc 1 an jumate cei 3 (care sunt si din alte localitati, judete chiar) au deschis actiune de iesire din indiviziune. E vorba de teren si casa cu terenul aferent.
Asta se intampla in feb 2010. Au fost numiti 2 experti: unul pt casa si altul pentru teren. Au trecut 4 termene si, desi au fost platiti, niciunul nu a intocmit vreo documerntatie, raport de expertiza ceva. La al 5-lea termen am, aflat ca expertul numit pt teren a fost inlocuit, intrucat celalalt a intrat in belea cu niste expertize false. Ni s-a spus ca avem dreptul sa cerem sa fie amendat expertul care intarzie dar ca nu ne avatanjeaza
Problema e intarzierea, taraganarea, la care se adauga faptul ca din ceilalti 2, care--si au domiciliul in judetul unde se afla casa si terenul, 1 este o persoana f influenta in oras. De aici avem siguranta neprobata, bineinteles, ca se trage de timp, in intelegere cu expertii.
Exista legal vreo cale de a contesta in instanta faptul ca se intarzie f mult? Putem cere stramutarea procesului? Ce ar fi de facut pentru a intra intr-un ritm normal?
Va multumesc. Sper ca m-am facut inteleasa.
Numai bine.
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 17:51, 3 Februarie 2011
Puteti solicitati inlocuirea expertului si de asemenea amendarea acestuia, aceasta nefiind un dezavantaj pentru dvs..
In privinta stramutarii, aceasta poate fi ceruta numai in anumite cazuri strict stabilite - tergiversarea procesului nu constituie un astfel de caz decat in situatia in care reusiti sa dovediti ca desfasurarea normala a procesului este influentata de calitatea partilor din dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar SPavel SPavel Buna ziua ! Sunt coproprietarul unui imobil (casa) cu doua apartamente , in acelasi corp de cladire .Se poate impartii cladirea si terenul aferent , celor ... (vezi toată discuția)
Renuntare expertiza / litigiu de contencios administrativ omv22 omv22 Buna ziua, Intr-un proces de anulare a unui act administrativ, am solicitat o expertiza tehnica pentru a stabili situatia economica a unui teren, potrivit ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune de pe un teren intabulat acasacugir acasacugir Buna ziua, Am mostenit un teren extravilan de la tatal nostru ( succesiune facuta si intabularea facuta pe intreaga suprafata si pe toti mostenitorii). Unul ... (vezi toată discuția)