Buna ziua,
Am mostenit un teren extravilan de la tatal nostru ( succesiune facuta si intabularea facuta pe intreaga suprafata si pe toti mostenitorii). Unul dintre mostenitori doreste sa-si vanda partea lui si implicit iesirea din indiviziune. Ceilalti sunt de acord cu iesirea din idiviziune la notar dar din cauza ca se intarzie cu actele necesare ( doi dintre mostenitori sunt plecati in strainatate) cel care vinde vrea sa inainteze actiune de iesire din indiviziune in instanta.
Intrebari:
- la ce instanta se poate deschide atiunea ( terenul se afla in alt judet )?
- cine plateste taxele de judecata ( taxa de timbru, eventual expertul, avocatul etc.)
la legislatia actuala?
Va multumesc!
Dureaza f. mult in instanta.De ce nu trimit cei aflati in strainatate o procura de reprezentare?E mai simplu si mai ieftin.Taxele le plateste reclamantul si sunt cca. 3% din valoarea mostenirii.
Se poate face în instanță dar în cazul de față nu vă sfătuiesc deoarece durează prea mult. În plus, în instanță veți fi nevoit să îi citați pe unii dintre frați în străinătate, iar aceasta este o procedură de durată.
Mai bine frații aflați în străinătate pot mandata o persoană din România care să-i reprezinte în procedura notarială.
Cel care vinde nu mai are rabdare si zice ca daca vin actele se suspenda actiunea in instanta! Nu eu sunt cel care vrea sa vanda, pe mine ma intereseaza daca ma poate obliga sa platesc cheltuielile de judecata ca el zice ca o sa platesc!!!
Multumesc
Vanzare apartament
guga
Buna ziua
Am urmatoarea intrebare. In urma succesiuni dupa ce mama a decedat, tatalui ii revine 50 % din apartament iar restul se imparte intre 2 frati. Tatal ... (vezi toată discuția)