avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare apartament

Buna ziua
Am urmatoarea intrebare. In urma succesiuni dupa ce mama a decedat, tatalui ii revine 50 % din apartament iar restul se imparte intre 2 frati. Tatal si unul dintre frati vrea sa vanda apartamentul, doar unul dintre frati nu este de acord, ce se poate face?
Nimeni nu este obligat sa ramana in idiviziune. Cei care vor sa vanda trebuie sa se adreseze instantei cu actiune de iesire din indiviziune. Instanta va hotari daca imobilul se va vinde la licitatie sau daca veti face partaj si il veti despagubi cu o sulta pe cel care nu doreste sa vanda.
Contactati un mediator sau un avocat sa negociati, ca e pacat sa pierdeti timp, bani si nervi ca sa ajungeti la acelasi rezultat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cearta pt. jumatate de apartament burghiu burghiu Salut! dupa moartea mamei s-a realizat succesiunea. Tatal a ramas cu jumatatea de apartament ce i se cuvenea din casatorie, iar din cealalta jumatate (partea ... (vezi toată discuția)
Vindere imobil fara acordul unei parti painluck painluck buna ziua am si eu o intrebare , parinti mei au decedat anul trecut ,am facut succesiunea la imobil un apartament 2 camere .problema mare este ca in momentul ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune. rog lamuriri A987 A987 Buna ziua. Nu stapanesc termenii juridici si de asta va rog sa ma lamuriti \"babeste\". Parintii au decedat, succesiunea este facuta. Dar unul dintre ... (vezi toată discuția)