avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vindere imobil fara acordul unei parti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vindere imobil fara acordul unei parti

buna ziua
am si eu o intrebare , parinti mei au decedat anul trecut ,am facut succesiunea la imobil un apartament 2 camere .problema mare este ca in momentul de fata frati mei 2 la numar doresc sa vanda apartamentul sau sa ii despagubesc, eu neputand sa ma inteleg cu ei in privinta perioadei de despagubire. intrebarea este pot vinde apartamentul fara acordul meu ? si ce pot face ? multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:47, 7 Mai 2015
daca nu va intelegeti sa vindeti impreuna, ei isi pot vinde doar cotele lor sau se pot adresa instantei pt a cere iesirea din indiviziune.
Ar fi bine si pt dvs sa va intelegeti amiabil.
Nici in instanta nu veti primi mult timp pt a le plati sultele.

Dupa dezbaterea succesiunii, cota-parte din dreptul de proprietate, odata individualizata, poate fi transmisa catre un succesibil, cu titlu oneros sau cu titlu gratuit.


dreptului de proprietate poate avea loc chiar daca nu este sistata starea de indiviziune prin partaj.

Dezbaterea succesorala, operatiune finalizata prin emiterea certificatului de mostenitor, care reprezinta titlu de proprietate, poate avea loc chiar daca o persoana nu este prezenta .( va exista o terta persoana, in calitate de mandatar, care sa reprezinte interesele coeredelui , conform procurii speciale ).

Instrainarea bunului indiviz, in materalitatea sa, poate fi facuta numai daca exista acordul de vointa al tuturor coproprietarilor, respectand regula unanimitatii.

( cota-parte din dreptul de proprietate poate fi instrainata, prin act autentic, existand acordul de vointa al proprietarului ).

Succesiunea este deschisa prin moarte.


Asadar, orice pact asupra unei mosteniri nedeschise este lovit de nulitate absoluta .( copiii vor culege bunurile succesorala dupa deces parintilor sai ).



Succes.


multumesc tuturor pentru raspuns. deci sa inteleg ca nu am absolut nici o sansa nici macar in instanta cum vor ei. cu partea mea de proprietate e se intampla daca nu vreau sa o vand?
Nu va obliga nimeni sa vindeți, puteți cere sa vi se atribuie casa și sa plătiți sulta.
Trebuie sa țineți cont ca nimeni nu poate fi obligat sa rămână în indiviziune. Asa ca dacă va gândiți sa rămâneți în casa și sa ii obligati și pe ei sa stea sau sa nu plătiți sulta sau sa le dați în 10 ani, nu va gândiți bine și dacă ajungeți la proces, veți avea de plătit și cheltuieli de judecata dacă pierdeți procesul.
Asa ca dacă nu aveți bani sa plătiți sulta, vindeți casa și împărțiți banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la cota de mostenire cu clauza OctaviaMaria OctaviaMaria In urma decesului mamei noastre, eu si fratele meu vom dezbate succesiune pentru un apartament. Eu as dori sa cedez dreptul la cota care mi se cuvine din ... (vezi toată discuția)
Obtinere certificat de mostenitor eec eec Buna ziua, Va rog as dori sa va intreb cum pot obtine cerificatul de mostenitor dupa tatal meu mort din 26.06.2013.Mentionez ca mai am o sora si mama mea care ... (vezi toată discuția)
Pot sa vand terenul mostenit ? popescusteli popescusteli buna ziua,va rog sa-mi da-ti si mie un raspuns. eu si fratele meu am devenit singurii mostenitori a unui teren dupa moartea parintilor,dar nu am dezbatut ... (vezi toată discuția)