avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... adoptie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

adoptie

Buna ziua.As dori daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns.In anul 1994 am fost infiata derudele tatalui meu biologic.Cererea de infiere a fost facuta de ambii viitori parinti dar pe parcursul procesului unul di ei a decedat,infierea finalizandu-se doar de catre cel ramas in viata.Astfel ca in certificatul meu de nastere la numele tatalui este trasa o liniuta.In sentinta judecatoresca s-a specificat ca este in interesul meu sa fiu infiata deoarece viitorii parinti nu au copii si apartamentul pe care il detin o sa imi ramana mie. Acum cand sunt majora am aflat ca mama mea (care m-a infiat) a vandut apartamentul.Eu as vrea sa stiu daca pot face ceva deoarece nu am casa si in act s-a spus clar ca motivul infierii este sa imi ramana casa mostenire si de ce nu s-a trecut si numele lui ca tata al meu,doar au facut impreuna cererea de infiere.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: stefyka , utilizator 17:04, 16 August 2012
este important de aflat daca tatal era coproprietar la ap. oricum faptul ca dansul a decedat inainte de finalizarea adoptiei v-a dezavantajat intrucat nu erati mostenitor legal.
Era coproprietar.As dori insa sa stiu,avand in vedere ca obiectul infierii este mostenirea apartamentului,citez din sentinta"este in favoarea minorei de a fi infiata de catrea B.Elena si B.Constantin ,acestea detinand un apartament in str.........,care va ramne mostenire minorei dupa decesul lor"Daca acest aspect al infierii nu a mai fost respectat nu este nimic de facut?Practic judecatorul a aprobat infierea in baza acestui fapt.Eu in momentul de fata nu am dreptul nici la parintii mei naturali la nimic.Chiar nu ma poate ajuta legea in nici un fel?
puteti sa va angajati avocat si sa promovati actiune in instanta pentru anularea acelui act de vanzare-cumparare. succesiunea dupa domnul decedat s-a facut? in ce calitate a reusit sa vanda casa sotia acestuia?
In calitate de proprietar.Oricum din actul de infiere reiese ca eu sunt doar fiica ei ,nu si a lui,caci eu asta nu am inteles:de ce nu a fost trecut si el ca tata daca procesul a fost inceput de amandoi?
Parintii mei naturali si-au dat acordul sa fiu infiata crezand ca astfel imi asigura si mie o locuinta iar cei adoptivi au fost de acord.
Cred ca s-a facut succesiunea.Eu nu am mai vb cu ea deoarece nu mi-a mai dat drumul la usa si nici la telefon nu mi-a mai raspuns.,asa ca nu stiu exact cum s-a vandul acel apartament.Mie asa mi se pare normal:Ea nu putea sa il vanda,atata timp cat apartamentul era motivul infierii
Chiar nu ma poate ajuta nimeni cu un raspuns..?!
Eu acum am ramas fara nimic deorece parintii mei naturali au decedat ,sora mea a vandut casa <care era doar mostenirea ei din cauza ca am fost infiiata>,eu nu mai am nici un drept niciunde.Nu cred ca este normal ca instanta sa distruga viitorul unui copil,aproband o infiiere care s-a facut in interesul copilului ,ca apoi copilul sa ramana fara nimic.
Eu ma intreb de ce mama adoptiva a putut vinde apartamentul ,daca el era obiect relevant in motivul aprobarii infierii?Nu pot face nimic in privinta asta?

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire pentru copil infiat care a ramas cu initiala tatalui natural in descrierea numelui vioricadumitrescu vioricadumitrescu Buna ziua si Sarbatori fericite! Va rog sa ma ajutati in intelegerea urmatoarei situatii: O mama a nascut 3 copii : - primul a fost infiat ... (vezi toată discuția)
Ce fel de adoptie s-a facut? abby abby O persoana a fost adoptata dupa ce a implinit 14 ani , de care fratele tatalui firesc , in anul 1957 . A ramas valabil certificatul de nastere al adoptatului ... (vezi toată discuția)