avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... infiere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

infiere

drepturi
Puteti sa ne oferiti ceva detalii? sunteti persoana adoptata? Daca este asa, aveti aceleasi drepturi ca si copilul natural...dreptul de a primi intretinere, pe timpul cat va aflati sub ocrotirea parinteasca si nu puteti realiza venituri, cat va aflati in continuarea studiilor, si de asemenea dreptul de a va mosteni parintii adoptivi.
Poate adresati intrebarea printr-o propozitie interogativa cu subiect si predicat, ca nu se intelege ce doriti.
sotia este infiata dar in prezent a aparut o problema unul dintre cei 2 parinti vrea sa desfaca infierea.Se poate asa ceva ai cum?
nu prea se poate.. doar in caz de nedemnitate succesorala.. dar nici atunci nu il desfiaza.. il decade doar din dreptul de a mosteni parintele prejudiciat
Nu se poate. Nu exista temei legal pt "desfacerea infierii".

Alte discuții în legătură

Mostenire de bunuri dupa moartea unuia dintre soti croitor croitor pereche invarsta au un copil infiat legal cu toate drepturile filiatiunii(nu stiu daca m-am exprimat corect)si care ne-a facut multe necazuri furturi imense, ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului infiat ELYBOGO ELYBOGO Buna ziua, La varsta de 5 ani am fost infiata ,mentionez ca infierea a fost efectuata in conditiile legii si am preluat numele de familie ale celor care ... (vezi toată discuția)
Adoptie stefyka stefyka Buna ziua.As dori daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns.In anul 1994 am fost infiata derudele tatalui meu biologic.Cererea de infiere a fost facuta de ... (vezi toată discuția)