avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire de bunuri dupa moartea unuia dintre soti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire de bunuri dupa moartea unuia dintre soti

pereche invarsta au un copil infiat legal cu toate drepturile filiatiunii(nu stiu daca m-am exprimat corect)si care ne-a facut multe necazuri furturi imense, vagabondaj etc si care nu ar merita nimic de la noi)as vrea sa intreb daca unul din noi (parinti)moare ce drepuri are acel copil infiat si ce as putea face ca sa anulez drepturile.Sper ca m-am facut inteleasa si multumesc ca m-ati ascultat va doresc sanatate astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Pirvan_Cristian , utilizator 22:30, 5 Ianuarie 2013
Fiind adoptat cu efecte depline acest copil are aceleasi drepturi ca si cum ar fi copilul biologic al adoptatorilor deci are drept de mostenire asupra tuturor bunurilor acestora.
Parintii se pot adresa instantei cu actiune de desfacere a adoptiei insa exista anumite cazuri special si expres prevazute de lege pentru desfacerea adoptiei. copilul adoptat este acum minor sau major?


[editat de admin: va rog sa nu mai lasati date de contact in mesaje, altfel ne suparam]
Ultima modificare: Duminică, 6 Ianuarie 2013
Alin Popescu, administrator
Copilul infiat are aceleasi drepturi si vine la mostenire ca si copil natural.
NEDEMNITATEA DE DREPT
Este reglementată de art 958 NCC
1. Cazurile in care intervine :
a. Persoana condamnată penal pentru săvărşirea unei infracţiuni cu intenţia de a-l ucide pe cel care lasă moştenirea ( art 958 alin 1 lit a )
b. Persoana condamnată penal pentru săvărşirea, înainte de deschiderea moştenirii, a unei infracţiuni cu intenţia de a ucide pe un alt succesibil care, dacă moştenirea ar fi fost deschisă, ar fi înlăturat sau restrâns vocaţia la moştenire a făptuitorului. ( art 958 alin 1 lit b )

NEDEMNITATEA JUDICIARÃ
Este reglementată de art. 959 NCC
1. Ea intervine în următoarele cazuri:
a. Persoana condamnată penal pentru săvărşirea cu intenţie , împotriva autorului moştenirii, a unor:
- Fapte grave de violenţă fizică sau morală
- Fapte care au avut ca urmare moartea victimei
( art 959 alin 1 lit a )
b. Persoana care cu rea credinţă a ascuns, a alterat, a distrus sau a falsificat testamentul defunctului ( art 959 alin 1 lit b )
c. Persoana care, prin dol sau violenţă, l-a impiedicat pe cel care lasă moştenirea să întocmească,să modifice sau să revoce testamentul. ( art 959 alin 1 lit c )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi infiat costiconstantin costiconstantin buna ziua in anul 1978,am fost infiat de o familie cu acordul parintilor mei biologici. Dupa o luna de la infiere, mama adoptiva a decedat ,dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. socrul meu provine dintr-o familie cu 5 copii. la ... ana.carolina ana.carolina Buna ziua. Socrul meu provine dintr-o familie cu 5 copii. La varsta de 20 ani el a fost infiat ( cu efectele filiatiunii firesti) de o alta familie. Chiar ... (vezi toată discuția)
O family este formata din mama, tata si 8 frati, dintre care ... lauramaria2021 lauramaria2021 o family este formata din mama, tata si 8 frati, dintre care unul este infiiat potrivit ..filiatiunii firesti< in 1956 . in urma succesiunii dupa tata, la ... (vezi toată discuția)