avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... infiere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

infiere

drepturi
nu a prejudiciat pe nimeni,iar cei doi parinti au toate bunurile in comun.Daca unul din parinti sau amindoi vor sa faca un act de vinzare-cumparare pe numele unei terte persoane,dupa moartea unuia dintre ei poate fi contestat actul de catre copilul infiat?Mentionez ca mama adoptiva este verisoara cu tatal natural.
Copilul adoptat are aceleasi drepturi ca un copil natural.
Nu conteaza cu cine e verisoara mama adoptiva, sotia dvs. nu mai e legal ruda cu parintii naturali.

Este fiica parintilor adoptivi si este mostenitor rezervatar. Asta inseamna ca poate ataca orice testament sau donatie facuta de parinti in favoarea altcuiva.
Despre contractul de vanzare-cumparare insa nu se poate spune acelasi lucru, eventual daca poate demonstra ca a fost o donatie deghizata...
Cat traim putem dispune cum dorim de bunurile noastre, nu suntem obligati sa lasam vreo mostenire, deci daca parintii decid sa vanda, nu pot fi impiedicati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire de bunuri dupa moartea unuia dintre soti croitor croitor pereche invarsta au un copil infiat legal cu toate drepturile filiatiunii(nu stiu daca m-am exprimat corect)si care ne-a facut multe necazuri furturi imense, ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului infiat ELYBOGO ELYBOGO Buna ziua, La varsta de 5 ani am fost infiata ,mentionez ca infierea a fost efectuata in conditiile legii si am preluat numele de familie ale celor care ... (vezi toată discuția)
Adoptie stefyka stefyka Buna ziua.As dori daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns.In anul 1994 am fost infiata derudele tatalui meu biologic.Cererea de infiere a fost facuta de ... (vezi toată discuția)