avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se face reincadrarea corect a unui referent cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se face reincadrarea corect a unui referent cu studii superioare daca nu se mai regaseste nici functia, nici gradul??? Ma poate ajuta un specialist????

In anu l 2009 eram incadrata intr-o institutie publica pe functia de referent admin. si relatii publice, gr. III.
Prin Legea 330/2009 s-a eliminat gradul III si la un articol articol in lege se stipula ca voi fi reincadrata pe grad II.
Prin Legea 284/2010 dispare in totalitate referentul admin. si relatii publice, dar.... la Anexa I, cap. II pct. C (Alte unitati bugetare) la litera b) functia referent cu studii superioare nu se mai regaseste. ci doar referent de specialitate

Cum nu am gasit nimic concret in normele de aplicare a Legii285/2010, vin cu urmatoarea intrebare:

Care este reincadrarea corecta incepand cu anul 2011?

Mai mentionez ca sunt personal contractual intr-o inst. publica, subordonata unei primarii.

Va multumesc


Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
Lauraaionescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: zama cristian , utilizator 21:09, 18 Februarie 2011
Functia de referent simplu pentru studii superioare nu a existat niciodata in nici un act normativ cu privire la salarizarea personalului bugetar contractual. Pentru studii superioare fie in OG nr. 10/2008 fie dupa aparitia 330/2009 cand s-au facut reincadrarile era prevazut pentru gradul III urmatoarele functii de executie: referent de specialitate, inspector de specialitate, revizor contabil, arhitect. Dupa reincadrarea de la 01.01.2010 in baza Legii 330/2009 (anexa I/3/Banr. crt. 3 Administratia publica locala) a disparut gradul III iar reincadrarea dvs. urma sa fie :referent de specialitate, inspector de specialitate, revizor contabil, arhitect gradul II plus gradatia cuvenita raportata la transa de vechime.Prin aparitia Legii 284/2010 reincadrarea dvs. va fi de (capitolul II A1.b nr. crt. 2 ):consilier, expert, inspector de specialitate, revizor, contabil arhitect gr. II la care se adauga salariul din luna decembrie indexat/majorat cu 15% gradatia avuta la nivelul lunii decembrie si se stabileste clasa de salarizare 26 la care se adauga succesiv si alte clasele in functie de gradatie/transa vechime. Functia de referent simplu este prevazuta numai pentru studii medii. Gresala a fost facuta de persoana care a intocmit statul de functii . Ati fost incadrata poate referent in cadrul compartimentului/biroului/serviciului administratie si relatii publice care este altceva. Poate la vremea respectiva nu vi s-a spus ca postul este prevazut pentru studii medii chiar daca dvs. a-ti terminat studii superioare si a-ti acceptat acest lucru. Apropo nu aveti treaba cu capitolul alte unitati bugetare!
Corbeanca, imi cer scuze dar, te contrazic: vezi OG 10/2008 ANEXA Nr. V/1b
(la 01.04.2008 si la 01.10.2008) FUNCTII DE EXECUTIE DIN ALTE UNITATI BUGETARE DE SUBORDONARE CENTRALA.....I. Salarii de baza pentru activitatea de specialitate Referent de specialitate, inspector de specialitate; gradul IV, economist, referent, inginer; gradul III S...., deci, referent simplu a fost...... de asemeni in anexa II/13 din Legea 330 din 2009.
Ce a fost in OG 10/2008, si in L 330/2009 trebuia sa se aplice la momentul cand acestea erau in vigoare. In acest moment se fac reincadrari conf L 284/2010 care spune ca noile reincadrari se fac in raport cu gradul, treapta, vechimea avute la 31.12.2010. Daca la aceasta data dvs. ocupati un post de studii superioare, respectiv Ref.de specialitate gr.II, in noua grila aceasta incadrare nu se mai regaseste pentru studii superioare, dvs.trebuie sa fiti reincadrata ca Insp..de specialitate gr.II, treapta similara in noua lege cu vechea incadrare. Nu acceptati o alta incadrare. In aceeasi situatie am fost si eu.Mi s-a facut o alta incadrare ,inferioara celei avute, am facut contestatie, prin care am aratat ca la 31.12.2010 ocupam post de S, si conf.L284, reincadrarea se face in raport cu acest lucru. Dvs. nu ati precizat daca ati fost trecuta ca si Ref.de spec.gr.II, conf.L330/2009, trebuia un act aditional la CIM care sa precizeze acest lucru.Ati semnat asa ceva?Daca nu, ar fi bine sa vedeti statutul dvs la 31.12.2010 si daca nu s-a facut aceasta trecere, specificati acest lucru in contestatie, cerand ca noua reincadrare sa tina cont de prevederile L 330 si sa fiti reincadrata normal. O sa fie un pic mai greu dar daca stiti sa va sustineti pdv veti reusi. Bafta.
Bun se face incadrarea precum ati spus, dar daca statul de functii si organigrama institutiei nu prevede acest post cum trebuie sa facem incadrarea si mai ales daca legea spune ca te reincadrezi cu functia din decmbrie 2010.Multumesc.
Legea, stimata doamna, nu spune ca te reincadrezi cu functia din decembrie 2010, ci in raport cu aceasta, dupa vechime, treapta, grad, studii.
Art 2 din L285/2010:"in anul 2011, pentru personalul nou-incadrat pe functii, pentru personalul numit/incadrat in aceeasi institutie, pe functii de acelasi fel, precum si pentru personalul promovat in functii sau in grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia in care este incadrat."
Deci, daca doamna care a pus intrebarea, la 31.12.2010, ocupa un post de studii superioare, respectiv Ref.spec.gr.II, reincadrarea se va face tot pe un post de studii superioare, similar cu alte posturi dn institutia angajatoare, care presupun aceleasi conditii. De altfel, nici o lege nu interzice dreptul la perfectionare continua,si cei care vor absolvi S si li se vor transforma postul, cu modificarile de rigoare din fisa postului, nu-i veti mai promova pentru ca sa nu se modifice statul de functii si organigrama?

Alte discuții în legătură

Reincadrare personal contractual conform legii nr. 284/2010? AditzuA AditzuA Daca in 2009 eram incadrat la o institutie publica pe functia de referent, gr. III, iar prin Legea 330/2009 s-a eliminat gradul III dar un articol din lege ... (vezi toată discuția)
Incadrarea este corecta? remuss remuss Am terminat studii superioare anul trecut ciclul I Bologna ,lucrez in adm.publica si la transformarea postului am primit referent de specialitate cl.II.Din ce ... (vezi toată discuția)
Promovare pe studii superioare alehandraa alehandraa Buna ziua. Sunt referent cu studii medii din anul 2001 intr-o institutie publica,personal contractual cu casa, in anul 2010 am absolvit Facultatea de ... (vezi toată discuția)