avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... demersuri cautare sotz-parat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

demersuri cautare sotz-parat

Procesul de divort in care am fost angajata stagneaza deoarece sotia reclamanta nu stie de 4 ani unde este sotzul ei (de alta cetatenie). :((
Am spus onoratei instante ca nu am nici CNP-ul, nici alte date despre el si ca am incercat sa dau de el prin telefon (la prietenii lui, la parintii lui) si printr-o adresa la Serviciul de Evidenta a Populatiei. A spus ca nu este suficient si sa fac alte demersuri pentru a da de el. #-o

Ce alte demersuri as mai putea face? :-/
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 12:22, 3 Mai 2008
S-ar putea incerca si la Poiltia de frontiera pt. a vedea daca a iesit din tara.
In cel mai rau caz ar putea angaja un detectiv particular.
Soţii au avut ultimul domiciliu în România, înţeleg. Faci o adresă la Asociaţia de proprietari prin care soliciţi eliberarea unei adeverinţe din care să rezulte că soţul a locuit la acea adresă cu soţia, dar din data de .... nu mai locuieşte în acel imobil. Dacă a plecat din ţară acum 4 ani, se poate face şi o adresă la Poliţia de frontieră pentru a confirma sau infirma ieşirea din ţară a acestuia.
Depui şi această dovadă la instanţă, alături de adresa de la S.C.L.E.P. şi invoci prevederile art. 95 C.pr.civ.
Conform art. 87 C.pr.civ., dacă domiciliul sau reşedinţa celor aflaţi în străinătate nu sunt cunoscute, citarea se face potrivit art. 95 C.pr.civ. Când reclamanta învederează că, deşi a făcut tot ce i-a stat în putinţă, nu a izbutit să afle domiciliul pârâtului, preşedintele instanţei va dispune citarea acestuia prin publicitate, afişându-se citaţia la uşa instanţei, pârâtul urmând a fi citat de către reclamantă şi într-un ziar mai răspândit cu cel puţin 15 zile înainte de data fixată pentru judecată.
În cazul în care pârâtul va afla ulterior de divorţ, şi consideră că reclamanta, deşi cunoştea domiciliul sau reşedinţa acestuia, l-a citat prin publicitate cu rea-credinţă, toate actele de procedură ce au urmat încuviinţării acestei citări vor fi anulate, reclamanta putând fi sancţionată cu amendă iar cauza se va rejudeca, deoarece neîndeplinirea procedurii de citare a părţii este un caz de nulitate a hotărârii.
Ultima modificare: Joi, 24 Aprilie 2008
Corina Capotã, Avocat
cora2006 a scris:

Faci o adresă la Asociaţia de proprietari prin care soliciţi eliberarea unei adeverinţe din care să rezulte că soţul a locuit la acea adresă cu soţia

Sotzia nu a anuntzat Asociatia de proprietari. Doar marturia parintilor ei poate demonstra ca el a locuit acolo.

se poate face şi o adresă la Poliţia de frontieră pentru a confirma sau infirma ieşirea din ţară a acestuia

Este iesit din tara, deoarece a sunat-o pe sotzie sa o anuntze ca a ajuns acasa la el. Si prietenii comuni din acea tzara, cu care mai pastreaza legatura, i-au confirmat aceste lucru. Ei au mai vb la telefon de atunci, pana intr-o zi in care a anuntzat-o ca pleaca in alta tzara si de atunci nu mai stie nimeni nimic de el.

pârâtul urmând a fi citat de către reclamantă şi într-un ziar mai răspândit cu cel puţin 15 zile înainte de data fixată pentru judecată

L-am citat intr-un ziar natzional, iar judec. a spus ca in tzara respectiva nu se citeste acel ziar

Când reclamanta învederează că, deşi a făcut tot ce i-a stat în putinţă, nu a izbutit să afle domiciliul pârâtului

Am invederat, dar mi s-a spus "faceti si alte demersuri. termen in......." #-o
In Nicolae Iorga (fosta Directie Pasapoarte) exista un serviciu de evidenta al strainilor care intrau in Romania. Poate ar fi bine sa incercati sa obtineti niste relatii de la ei.
Lulica a scris:

In Nicolae Iorga (fosta Directie Pasapoarte) exista un serviciu de evidenta al strainilor care intrau in Romania. Poate ar fi bine sa incercati sa obtineti niste relatii de la ei.

Nu sunt din Bucuresti.:(

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor / lipsa una din parti pisica13 pisica13 Buna seara, In urma cu 10 luni am parasit domiciliul conjugal din varii motive. Acum cand vreau sa divortez, constat cu stupoare ca nevasta a vandut ... (vezi toată discuția)
Pot divorta? dana73_76 dana73_76 buna seara eu numai stiu nimic de sotul meu de aproape 5 ani pot divorta si prin ce metode ? nu stiu unde locuieste sau daca mai e in tara va multumesc (vezi toată discuția)
Divort-domiciliu necunoscut parit alexa-rozi alexa-rozi Am si eu o intrebare va rog daca ma poate ajuta cineva.Am intentat actiune de divort si am trecut domiciliul sotului la adresa actuala la care locuiesc ... (vezi toată discuția)