avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... masina neplatita la leasing
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

masina neplatita la leasing

Buna seara!

Am cumparat un logan de la o firma din Brasov, firma care nu si-a platit datoriile la firma de leasing de unde a fost cumparata masina. Cand am cumparat masina am facut un contract de vanzare cumparare intre mine si firma de la care l-am cumparat., urmand ca in 7 zile lucratoare sa primesc cartea masinii. Cei de la firma de unde am cumparat loganul mi-au dat doar talonul si 2 chei. Eu am vandut loganul la randul meu mai departe unui taximetrist. Am trimis un fax la firma de unde am cumparat loganul cu o copie dupa buletinul celui caruia i-am vandut loganul sa i se faca actele pe numele lui. Firma de unde am cumparat loganul nu ne poate da actele deoarece are datorii la firma de leasing. Ce pot eu sa fac in situatia asta? Cum pot sa obtin actele masinii? Poate leasingul sa-mi ridice masina daca aceasta nu este platita integral?
Cel mai recent răspuns: MIXAM , utilizator 23:56, 10 Februarie 2011
Bineinteles ca firma de leasing are tot dreptul sa ridice aceasta masina de vreme ce dvs nu sunteti proprietarul masinii , ci acea firma de leasing!!! Cel care "v-a vandut" masina nu avea acest drept deoarece era utilizator si nu proprietar! Firma de leasing este proprietarul masinii pana la plata integrala si intocmirea formalitatilor finale de vanzare-cumparare!B-)
Foarte tare ati cumparat ceva care nu era in proprietatea societatii si ati si vandut mai departe masina. Din pacate taximetristul in poisesia caruia se gaseste masina va fi in mod cert deposedat de aceasta masina oricand de executorul judecatoresc.
Ar trebui sa verificati pe portal daca s-a incuviintat executarea silita a societatii "vanzatoare".
Cine a vandut masina nu avea nici un drept, va inselat din pacate nu sunteti singurul.
Buna seara!

Unde anume pot verifica daca s-a incuvintat executarea silita a societatii ,,vanzatoare"? cea care mi-a vandut masina.

Multumesc!
Pe site-ul instantelor www.just.ro judecatorie, dosare, nume societate (vanzatoare).
Dar va asigur ca soc de leasing in mod cert a intreprins procedurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi poate fi luata o masina cumparata cu buna-credinta? prykkyy prykkyy In 2007 am cumparat o masina de la un proprietar persoana fizica; el era al doilea proprietar pe cartea de identitate a masinii, primul fiind o firma de ... (vezi toată discuția)
Am rate neplatite la 5 banci si la 1 firma de leasing Daniel30 Daniel30 Buna ziua tuturor ! Am si eu o nedumerire ! Din cauza unei idei de afaceri foarte proaste am reusit performanta negativa sa acumulez datorii totale la 5 banci ... (vezi toată discuția)
Cedarea folosintei unui bun mobil fcamy fcamy Buna ziua. Ma numesc Filip Carmen si este prima data cand postez o intrebare. O anume societate doreste sa preia un leasing de la o alta societate. Problema ... (vezi toată discuția)