avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare bani imprumutati
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare bani imprumutati

Buna ziua.Acum un an de zile am incheiat la Biroul Notarilor Publici un "Contract imprumut bani" prin care am imprumutat unui individ X o suma de bani. In contract este specificat ca: "in caz de nerestituire la termen a sumei imprumutate, eu ca si imprumutator voi cere executarea fara somatie, punere in intarziere sau in judecata a domnului X, prezentul act constituind titlu executoriu". De asemeni acest contract i-a acordat domnului X termen de restituire pana la 31.12.2010.
Intrbarile mele sunt: Trebuie sa il dau in judecata pe domnul X pentru a-mi recupera banii sau fac o simpla cerere si va fi executat silit fara alte cheltuieli de judecata, si unde trebuie sa depun cererea?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cipric , utilizator 10:11, 4 Februarie 2011
O simpla cerere de executare silita la executorul judecatoresc este suficienta.Acest contract de imprumut reprezinta titlu executoriu.
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
andymaurul, utilizator
am imprumutat si eu cuiva suma de 500 de usd,prin contract la notar,fara ca in acest act sa mi se spuna ca in caz de neplata datoriei timp de 3 ani acesta se prescrie.mai pot face ceva sa recuperez banii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii...si iar datorii andrei_24 andrei_24 buna seara..am si eu o nelamurire.am imprumutat unei persoane o suma de bani si am facut un contract la notar pe care scrie ca in caz ca nu primesc banii pana ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut cu garantie imobiliara intgril intgril Buna ziua!am imprumutat niste bani unui prieten si am facut un contract de imprumut cu garantie imobiliara.In cazul in care nu imi returneaza suma pana la data ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut la notar matrix2010 matrix2010 Am incheiat cu un vecin un contract de imprumut la notar simplu fara garantii prin care eu i-am dat 2.000 euro cu restituirea banilor pana cel tarziu la 1 an ... (vezi toată discuția)