Tanjiani a scris:
Speta asta chiar ca e demna de cartea recordurilor.=D> =D>=D>
Oare Boc nu o sa se imbolnaveasca de inima rea cand o sa auda in ce mod au fost fentate "din greseala" taierile "reformei in administratie"?:P
"Pusca si cureaua luata, ce sporuri si stimulente aveati odata"...:worthy:
1. Evident ca trebuie sa vi se recalculeze drepturile salariale si sa vi se acorde corect de acum inainte.
2. Cat de recuperarea sumei incasate in mod necuvenit, daca institutia ar fi gresit si v-ar fi dat mai putin, vi s-ar fi parut normal sa o primiti inapoi?...:innocent:
3. Daca din cei 8 ani in care s-au acordat mai multi bani decat cuveniti, vor fi obligati de instanta sa returneze banii primiti necuvenit doar pe ultimii 3 ani+inflatia, per ansamblu respectivii cam ies in profit, nu-i asa?....#-o
4.In institutiile respective, nici macar un singur angajat "nu a avut curiozitatea" sa aplice sporurile la niste salarii care nu erau secrete (doar erau grile de salarizare anuale) si sa verifice sumele acordate?...
Chiar daca ar fi avut functii de conducere...,ce IQ trebuie sa aiba o persoana cu 3-4 sporuri (care s-au calculat si platit in felul descris de dvs.) incat sa nu isi dea seama ca e prea mare suma primita?...:O
Din partea mea Boc poa'sa si dea coltu de inima rea.....nu cred ca acu 8 ani de cand se calculau gresit aceste venituri,s-au calculat asa pentru a "fenta"taierile din administratie in anul 2010.......nu cred ca putem vorbi de "curea lata" la niste salarii care cu aceste super-sporuri sunt intre 750-2100 de roni.Nu mi se par astronomice,mai ales ca majoritatea angajatilor din aceasta institutie sunt oameni cu studii universitare si post-universitare(si nu vorbesc de o institutie administrativa).
Si da...institutia a mai gresit salariile angajatilor,drept care s-a ales cu un proces,castigat de salariati prin sindicat.....plata acestor bani castigati in instanta angajatii ii vor primi la pastele cailor.....isi vor pune decizia instantei in rama.
Nu cred ca angajatii ar trebui sa verifice salariile si modul lor de calculare.Anual institutiile publice au parte de mai multe verificari ,inclusiv de la ITM si de la Curtea de Conturi+contabilii institutiei......nu cred ca un om de cultura-caci vorbim de o institutie de cultura-ar trebui sa fie in clar cum se calculeaza corect salariile.Pentru asta exista contabili,nu?......si nu cred ca aici e vorba de IQ......e pur si simplu meserie.....altfel am putea sa angajam tractoristu pe postul de secretar artistic....:(
Oricum in general in institutiile bugetare e un haos....trebuie sa fii pe faza sa ti se completeze cartea de munca la zi,sa fie completate corect,tu te duci sa-i atentionezi ca ai trecut de la un post la celalalt,ca ai trecut in alta treapta de vechime....noii angajati sunt deseori pusi sa semneze un contract necompletat("nu avem timp acum ,ti-l vom face"),fisa postului ti se inmaneaza dupa ani si ani-daca faci scandal ca o vrei "in sfarsit",la fel si regulamentul interior,contractele colective,individuale nu se respecta din inertie....asa ca asta ne-ar mai lipsi sa ne punem sa facem si contabilitate!!!!
Din ce imi spuneti aici inteleg ca un contabil nu are nici o responsabilitate .....si ca vi se pare normal ca un angajat cu salar de 1000 de roni sa scoata peste noapte din buzunar 10000 ca sa repare greseala altuia sau altora.