avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT

Buna ziua.Acum 5 luni sotia mea a parasit domiciliu conjugal,intr-un mod foarte josnic.Tatal ei avenit cu masina sa o ia ,eu fiind anuntat de sotie cu1/2 ora inainte de sosirea tatalui ei.Lucrurile le impachetase cu ceva timp inainte,profitand de faptul ca voiam sa renovam casa in care locuiam si care au fost mutate in alt imobil ce se afla in aceeasi curte.Pentru a evita un scandal nu m-am opus.In perioada urmatoare comunicarea dintre noi s-a facut foarte greu inchizandu-mi de multe ori telefonul in timpul convorbirilor.Datorita acestui comportament am intrerupt orice legatura cu ea.Astazi am primit o citatie de a ma prezenta in instanta ptr.divort,acesta fiind intentat de ea la instanta din localitatea de domiciliu a parintilor ei,unde locuieste cu viza de flotant.Alaturi de citatie am primit si cererea prin care a intentat divortul.Am ramas surprins ptr.ca nu este scrisul si nici semnatura ei.Gravitatea este ca aceasta cerere e plina de neadevaruri.Casatoria a fost facuta in Bucuresti unde avea ea domiciliu(asta numai in buletin ptr ca nu statea acolo) dar la neamurile mele.Am plecat in alt oras de unde dupa noua luni a venit tatal sau si a luat-o acasa.Dupa trei luni am fost dupa ea si am revenit din nou in orasul unde am stat,cu chirie si de unde dupa trei luni nemaifacand fata cheltuielilor am plecat la domiciliul meu aflat in zona rurala.In cerere sutine ca am stat in oras pe cheltuiala ei ceea ce este un neadevar,toate cheltuielile fiind suportate din banii mei,deoarece impreuna nu am avut nici un venit,neavand servici.Din banii care i-a avut ea a cumparat lucruri(mobilier,s.a) care au ramas la domiciliul parintilor ei.Si mai grav este faptul ca sustine ca am plecat impreuna la parintii ei,iar eu nerezistand,am venit acasa la mine-un neadevar cat se poate de mare.Problema ultima este ca cere cheltuieli de judecata ,eu neputand fi de acord cu acest lucru.Personal eu sant de acord cu divortul pe care intentionam sa-l inaintez.Procesul are loc la sfarsitul lunii februarie.Eu nu voi putea sa ma prezint distanta fiind de 800km fata de domiciliul meu,dar doresc sa trimit un inscris,pentru care va cer sfatul.De asemenea intreb cum pot ataca cele motivate de reclamanta in cerere,deoarece sant neadevaruri,iar culpa ce mi se atribuie este neintemeiata deoarece ea a parasit domiciliul conjugal, intr-un mod viclean si cu premeditare in complicitate cu familia ei.Mentionez ca certificatul de casatorie se afla in posesia mea.Am aflat ca la dosar trebuie depus actul de casatorie in original,iar procesul se inainteaza la judecatoria in raza careia se afla ultimul domiciliu al sotilor,acesta fiind domiciliul meu.In acest sens intereb daca dosarul indeplineste toate conditiile legale iar daca nu cum pot ataca acest fapt.In speranta ca voi primi raspuns lamuritor,Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:57, 4 Februarie 2011
Dvs aveti posibilitatea sa ridicati in scris la instanta la care ati fost citat exceptia de necompetenta materiala a instantei de judacata, intrucat divortul se introduce la instanta ultimului domiciliu comun al sotilor.
Problemele legate de bunuri se solutioneaza prin partaj.
Aveti de asemenea posibilitatea sa mergeti in instanta si sa contrasemnati actiunea sa vi se desfaca casatoria din culpa comuna ,prin hotarare nemotivata.
Aveti posibilitatea conform prevederilor legale sa solutionati procesul,fie la un notar,fie la Oficiul starii civile la care s-a incheiat casatoria,aceste doua variante operand in situatia in care nu aveti copii.
Multumesc ptr.raspuns.Cu scuzele de rigoare va rog sa fiu ajutat in a redacta exceptia de necompetenta deoarece bugetul nu-mi permite sa consult un avocat si nici sa fiu prezent la proces,care se va tine la distanta f.mare de domiciliul meu.Cum pot actiona vis-a-vis de neadevarurile din cererea de divort pe care personal le consider fals in declaratii si inducerea in eroare a instantei.Multumesc
Deocamdata trebuie formulata cererea prin care invocati aceasta exceptie,celalalte probleme se vor solutiona,la instanta care va fi legal sesizata sa solutioneze actiunea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune de divort persoana netransportabila romanistanezul romanistanezul Se poate stramuta procesul in cazul unei actiuni de divort atunci cind sotii nu au domicilul in aceiasi localitate, actiunea fiind introdusa de sot in ... (vezi toată discuția)
Divort bonaparte bonaparte buna ziua . am si eu o intrebare la dumneavoastra : pot divorta daca sotul meu este cu domiciliu stabil in italia ? tin sa mentionez ca nu am adresa unde sa ... (vezi toată discuția)
Divort in lipsa paratului ContSters277959 ContSters277959 Buna ziua, Vreau sa divortez de sotul meu,el este cetatean turc,suntem casatoriti de 4 ani jum,nu avem copii,nu avem bunuri comune.Locuim in Bucuresti cu ... (vezi toată discuția)