avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Anulare Plata taxa inmatriculare bucuresti
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Anulare Plata taxa inmatriculare bucuresti

Buna ziua,

Am cumparat in ianuarie 2011 un autovehicul din '97 si vreau sa dau in judecata statul pentru anularea taxei de inmatriculare. Am tot citit pe internet diverse articole, am si contactat un avocat care mi-a zis ce acte sunt necesare dar as mai avea cateva nelamuriri:

-Cam cat dureaza in medie un astfel de proces ?
- Ce sanse de castig am ?
- Pe durata procesului dupa ce imi expira cele 3 randuri de nr rosii mai pot scoate alte numere ?
Cel mai recent răspuns: alecs22 , utilizator 00:21, 8 Februarie 2011
1. Durata unui astfel de proces este variabila. Poate sa tina 6 luni, 1 an sau mai mult. In medie dureaza cam un an, luand in calcul: procedura prealabila, instanta de fond, instanta de recurs.
2. Nu se pot cuantifica sansele de castig. Din punctul meu de vedere insa, ele sunt mari.
3. Numai de 3 ori puteti scoate numere rosii, adica pentru o perioada de 90 de zile. Ulterior vi se vor refuza cererile de acest tip.

Succes!
mai citisem tot pe aici pe site ca nu s-ar mai putea da in judecata din cauza ca i-au schimbat numele. E adevarat?
Buna ,
Eu zic ca nu aveti sanse la acest moment Curtea De Apel Buc ,daca se face recurs le respinge,se poate ca actiunea sa fie admisa la fond-Trib, dar la Curte le respinge!
Introduceti actiunea intr-un judet ,unde Curtea de Aplel inca mai admite astfel de cauze!
Degeaga castigati la fond , ca la recurs se resping ,cel putin acum........poate da D-ne si se schimba ceva cu aceste practici neunitare, care pana la urma e si ea o DISCRIMINARE!
alecs22 a scris:

Buna ziua,

Am cumparat in ianuarie 2011 un autovehicul din '97 si vreau sa dau in judecata statul pentru anularea taxei de inmatriculare. Am tot citit pe internet diverse articole, am si contactat un avocat care mi-a zis ce acte sunt necesare dar as mai avea cateva nelamuriri:

-Cam cat dureaza in medie un astfel de proces ?
- Ce sanse de castig am ?
- Pe durata procesului dupa ce imi expira cele 3 randuri de nr rosii mai pot scoate alte numere ?
si cam care ar fi aceste judete unde inca se admit si CASTIGA astfel de procese? Pentru a intenta un proces in alt judet trebuie sa am resedinta in judetul respectiv ? si trebuie sa inmatriculez masina in judetul respectiv nu ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numere rosii pe perioada cat dureaza procesul impotriva taxei auto eduardban eduardban in acest moment ma aflu in proces cu statul impotriva taxei auto. am castigat fondul si am pierdut apelul ceea ce m-a convins sa merg mai departe la CEDO. ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare eu_craciun eu_craciun buna, vreau sa-mi cumpar o masina second-hand din germania si am auzit ca este o varianta de a nu plati taxa de poluare daca dau statul roman in judecata, imi ... (vezi toată discuția)
Obligarea la inmatriculare fara taxa auto Dumitru Beniamin Hotea Dumitru Beniamin Hotea Buna ziua , As dori sa stiu daca este posibil sa solicit inmatriculare provizorie a unui autovehicul pana la ramanerea definitiva a sentintei prin care s-a ... (vezi toată discuția)