avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poate functiona o institutie publica numai cu un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poate functiona o institutie publica numai cu un salariat?

In urma restructurarilor facute in institutiile publice anul trecut prin punerea in aplicare a prevederilor OUG nr. 63/2010 la nivelul comunei noastre s-au alocat un numar de 30 posturi. 2 salariati au fost pusi la dispozitia consiliului local , 26 pentru aparatul de specialitate al primarului iar 2 au fost distribuiti Clubului sportiv. In cadrul clubului o functie o ocupa directorul iar cealalta este de referent si in acest moment este vacanta. Deoarece din anul 2009 odata cu aparitia OUG 43 nu s-a putut organiza concurs, drept urmane s-a incheiat conventie de prestari servicii cu o persoana fizica sa indeplineasca functia de referent (contabil). La vremea respectiva am anuntat verbal conducerea primariei ca acest lucru este imposibil deoarece ca o institutie sa poata functiona legal este obligatoriu ca in cadrul acesteia sa existe functia de contabil, de casier si alte functii de executii. Ca urmare, conducerea primariei impreuna cu consiliul local si consiliul director al clubului au gasit solutia ca sa se semneze Conventii de prestari servicii pentru multe functii din cadrul clubului. Imi pun intrebarea cine va fi tras la raspundere cand la un control al Curtii de conturi se va constata anumite probleme nelegale. Precizez ca viza CFP o da persoana care are incheiata Conventie deci, nu are calitate de salariat . Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:12, 4 Februarie 2011
1. Clubul sportiv cum s-a infiintat?

2. Conducerea clubului va fi trasa la raspundere in cazul constatarii unor nereguli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Organigrama club sportiv vs oug 63/2010 Kyandra Kyandra Am si eu o intrebare, chiar daca nu vizeaza direct functionarii publici. Trebuie sa infiintez un club sportiv cu personalitate juridica, in subordinea ... (vezi toată discuția)
Salarizare funcþionari publici cozma2000 cozma2000 Buna ziua, Poate sa îmi spună cineva dacă încadrarea mea este corectă ? Pot şti dacă funcţiei de referent, grad profesional asistent, treapta 2 de ... (vezi toată discuția)
Se pot delega atributiuini de contabil sef? iulius62 iulius62 Compartimentul de contabilitate din cadrul unei institutii publice din subordinea consiliului local este format din doi referenti contabili (personal ... (vezi toată discuția)