Si colegul avoc71 a fost sincer, ca sa nu mai spun ca majoritatea sunt de parerea lui (a se vedea si raspunsul ne-acid dar pe aceeasi linie de idei al Roxanei).
Tin sa va atrag atentia ca remarca dvs incalca regulamentul de postare, aici nu se duc lupte personale ci poate doar intre idei. Cati clienti are cineva nu e problema sau grija nimanui de pe forum, si nu exista nicio justificare pentru asa o reactie, mai ales ca nu aveti nicio legatura in discutie. Data viitoare veti fi sanctionat(a), poate macar intre timp va uitati si pe regulament avand in vedere ca pana la urma vi-l insusiti prin faptul ca postati.
Apropo de lupta pe idei, care-mi place... :yeah: Am facut un an si ceva registru... Avocatii normali, cei de cabinet, de cartier, din Bucuresti, au, in majoritate covarsitoare, onorarii mai mici decat la biroul de redactari acte de la ORC BUcuresti.
Am lucrat la o societate mare de avocatura, avea cam tot pe-acolo tarife... cu cele de la ORC. Iar serviciile nu se comparau.
Diferentele insa, erau, in mare: un act redactat de biroul de la ORC era acceptat mai mereu, fara modificari, de functionarii ORC... Cele de avocati, nu mereu. Doar avocatii cu experienta in ORC faceau actele, din prima, "admisibile"... :sticktongue:
Onorariul avocatilor includea, mereu, reprezentarea in fata ORC atat la depunerea actelor, dar si la sedinta... Juristii ORC nu prestau aceste servicii...
Actele juristilor erau facute pe banda rulanta, in genul celor notariale... aveau cateva modele si gata! De aceea, asa cum spunea o colega, mai lipseste cate-un cod CAEN necesar etc.
Nu este personalizat actul, nu este precizat, de exemplu, modul de transmitere a actiunilor/partilor sociale preferential ori in caz de deces... Asa incat pot aparea, pe parcurs, probleme in derularea activitatii societatii...
In anumite situatii, de aport la capitalul social al unor imobile, sau in caz de specimen de semnatura erau oamenii trimisi la notar... Ei bine, specimenul costa mai putin daca e intocmit actul autentic prin semnarea lui in fata directorului ORC... la fel si declaratia asocietului/administratorului... Exista un formular si directorul e destul de usor de gasit, de regula la acelasi palier unde se depune dosarul firmei...
In plus, chiar la notar e, de regula, putintel mai ieftin daca ajungi prin avocat... :D
Nu stiu care mai sunt tarifele actualmente, dar asa era acum 1,5 ani.