avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

in anul 2009 bunica din partea tatalui a decedat. de atunci matusa mea, sora tatalui a luat actele garsonierei bunicii la ea. refuza sa faca succesiunea, si deci refuza sa-i dea tatalui meu dreptul sau! ce este de facut?cum pot ajunge la o rezolvare? mai noi spune ca a platit impozitul si asigurarea garsonierei. poate face asta? tata ar fi de acord sa plateasca jumatate, dar ea refuza spune ca e casa ei? cum se poate rezolva??
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 15:04, 4 Februarie 2011
Matusa poate sa plateasca in numele bunicii impozitul si asigurarea, pentru ca probabil atat la rolul fiscal de la primarie cat si la societatea de asigurari imobilul figureaza in continuare pe numele bunicii, respectivii incasatori nefiind interesati de unde vin banii. Chitantele de plata in schimb probabil ca au fost taiate tot pe numele bunicii mergand pe acelasi rationament.
Ca sa ajungeti la o rezolvare trebui sa dezbateti succesiunea in instanta, apoi probabil si un partaj succesoral, tot in instanta daca nu va intelegeti cu matusa.
Mult mai usor ar fi sa dezbatesti succesiunea pe cale notariata, pentru aceasta matusa trebuie sa fie dispusa sa se prezinte la notariat impreuna cu tatal si sa se inteleaga cu acesta asupra cotelor ce le revin fiecaruia din masa succesorala. Pana una alta tatal dumneavoastra ar trebui sa se prezinte la un birou notarial si sa dea de o declaratie cum ca a acceptat tacit la data decesului buniicii succesiunea acesteia. Trebuie sa ceara inregistrarea acestei declaratii in RNOS.
Incercati sa ii explicati matusii ca dupa ce se implinesc 2 ani de la decesul bunicii, mostenitorii vor fi nevoiti sa achite 1% din valoarea imobilelor mostenite cu titlu de impozit la stat, situate de evitat preferabil. Matusa trebuie sa inteleaga ca nu are cum sa pastreze garsoniera ci in cel mai bun caz numai jumatate iar costurile vor creste exponential daca nu se intelege cu tatal dvs.
o zi buna
Tatal dvs. sa ceara dezbaterea succesiunii. Daca o va face in instanta, poate cere instantei sa solicite prezentarea actelor de catre matusa dvs., cu sanctiunile prevazute de lege in caz de refuz.
Ultima modificare: Vineri, 4 Februarie 2011
ContSters36411, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire cu probleme perrla perrla Va rog mult de tot sa ma ajutati intr-o situatie posibila.:):) Am o bunica, vaduva. Bunica a avut 2 copii: tatal meu si matusa mea. Tatal meu a decedat acum ... (vezi toată discuția)
Dilema pisicutza pisicutza Buna ziua! Ca toata lumea am si eu niste nelamuriri Bunicul meu a murit pe 02.08.2009 el a avut 6 copii dintre care unul (tatal meu)a decedat in urma cu ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire efuionut efuionut Situatia sta in felul urmator, Bunicii din partea tatalui meu, mama si tatal meu au decedat si tatal meu mai are o sora. Din totdeauna tatal meu si mama mea ... (vezi toată discuția)