avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire cu probleme

Va rog mult de tot sa ma ajutati intr-o situatie posibila.:):)
Am o bunica, vaduva.
Bunica a avut 2 copii: tatal meu si matusa mea.
Tatal meu a decedat acum mai multi ani.
Tatal meu a avut si el 2 fiice - care traiesc.
Bunica mea sa zicem ca moare.
Bunica a avut in proprietate o garsoniera.
In ultimii ani ai vietii sale, a ingrijit-o doar matusa, avand acces la garsoniera, chei, actele sale si ale imobilului etc etc.
Imi este teama ca aceasta matusa va face tot posibilul sa deschida succesiunea fara noi (cele 2 fiice ale baiatului bunicii), declarand la notar ca nu stie unde locuim, si astfel notarul va purcede la ""cautarea"" noastra ori publicitatea succesiunii prin intermediul unui ziar. Probabil ca noi nu vom putea fi ""pe faza"" sa citim acel anunt in acel ziar si nu vom putea afla astfel de locul si momentul efectuarii succesiunii.
....Intrebarea mea este: ce pot face ca sa previn aceasta situatie, cum sa ma protejez, avand in vedere ca cele 2 nepoate doresc sa accepte , si sa beneficieze, de aceasta succesiune? Ce metode pot fi?#-o
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 10:39, 19 Octombrie 2009
Fiti pe faza cand moare bunica si acceptati voi succesiunea. Suna macabru, dar asta e:)
Oricum, chiar daca chipurile va cauta si nu va gasesc ( va garantez eu ca va gasesc ) puteti ataca dupa aceea certificatul ei.
Ultima modificare: Duminică, 18 Octombrie 2009
Ana-Maria Dutescu, Avocat
Pai noi o sa fim pe faza si clar o sa acceptam succesiunea.
1. Imi e teama ca matusa nu va vorbi deloc cu noi, si se va duce ""pe shestache"" la un notar . Cum aflam noi daca s-a dus la un notar, cand s-a dus si care este respectivul notar??....Nu de alta, dar ca sa putem merge si noi!!....Se poate face vreo notificare, atentionare ceva la Asociatia Notarilor ca in aceasta situatie sa stie ca existam si dorim sa acceptam succesiunea?#-o

2. Cum se poate ataca acel certificat de mostenitor daca se afla doar la matusa? (iar noi nu avem actele ei, ale imobilului, certificat de deces etc)
:)
Din pacate nu puteti afla la ce notar s-a dus. Uniunea notarilor nu are nici o treaba, e mai mult un organ administrativ.
Dar notarul va face o adresa la biroul de evidenta a populatiei, eu va dau o sansa de 99% ca va gasesc si o sa participati la dezbaterea succesiunii.
Pt 1% ramas, dupa moartea bunicii, daca nu ati fost anuntati despre deces sau nu ati fost"gasiti" o dati pe madam matusa in judecata, chiar daca nu aveti nici un act, aveti actele dvs de identitate, certif. de deces al tatalui etc + una bucata avocat.
Succes!
Verificati cel putin saptamanal sa vedeti daca bunica este in viata. In momentul in care moare veti putea deschide succesiunea alaturi de matusa.
Sunteti sigura totusi ca bunica nu a instrainat garsoniera?B-)Ati verificat la cartea funciara ? Sau la directia impozite si taxe locale pentru a vedea daca tot bunica este trecuta pe rolul fiscal al imobilului?B-)Verificati!
buna ziua!
dvs. in termen de 6 luni de la data decesului bunicii mergeti la orice BNP si dati o declartie de acceptare expresa a succesiunii.
aceasta declaratie se inregistreaza in RNOS( reg national de optiunii succesorale), va garantez ca oriunde vor merge sa dezbata succesiunea declaratiile vor figura in verificarile notarului, iar acesta nu va putea sa elib CM fara sa fiti si dvs prezenti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mariasophia mariasophia in anul 2009 bunica din partea tatalui a decedat. de atunci matusa mea, sora tatalui a luat actele garsonierei bunicii la ea. refuza sa faca succesiunea, si ... (vezi toată discuția)
Declaratie de acceptare mostenitor minor tinaa tinaa buna ziua. va rog sa ma indrumati cum sa procedez . doresc sa accept mostenirea ce se cuvine fiului meu minor in urma decesului bunicii. precizez ca tatal ... (vezi toată discuția)
Acte succesiune ContSters324705 ContSters324705 sunt mostenitoarea unei garsoniere din Drumul Taberei dupa matusa si respectiv fiica acesteia (ambele necasatorite la data decesului), si desi ma aflu in ... (vezi toată discuția)