avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte succesiune

sunt mostenitoarea unei garsoniere din Drumul Taberei dupa matusa si respectiv fiica acesteia (ambele necasatorite la data decesului), si desi ma aflu in posesia tuturor documentelor solicitate ptr deschiderea succesiunii, notara imi cere relatii, citez
- certificat deces tata
- certificat deces toti cei patru bunici

cum sa am eu relatii despre bunicii verisoarei, implicit socrii matusii mele; eu aveam varsta de 9 ani la data divortului matusii de fostul sot, locuiam la sute de km departare, cum poate sa mi ceara asa ceva? este legal? eu personal, ma indoiesc, si mai ales ca ar avea vreo relevanta
poate cineva sa ma sfatuiasca in acest sens? mai ales din punct de vedere legal cat si logic

Matusa si fiica sa( verisoara dvs) au decedat, fiica neavand descendenti.
Matusa era presupun sora tatalui dvs si el decedat .
Toate actele cerute isi au rostul lor pentru a demonstra ca dvs sunteti intradevar mostenitoarea. Este importanta si ordinea deceselor pentru a sti de ce trebuie si certificatele de deces ale bunicilor dvs .

Sunt mai multe succesiuni de dezbatut si trebuie avute actele in fata. Mergeti cu actele si la un alt notar, vedeti ce spune si acesta.
Ori dati la notar ce vrea ori va angajati avocat ca sa va apere drepturile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune după matusa+unchi+verișoara (toti decedati) , drept succesoral Marialascap Marialascap Bună ziua, Am o situație și încerc sa o înțeleg. Nu cunosc partea legala, așadar fiți blânzi cu mine. Încerc sa explic clar. 3 frați- ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am urmatoarea speta. mama mea a mostenit pe verioasa ... Alexandrustephanescu Alexandrustephanescu Buna ziua, am urmatoarea speta. Mama mea a mostenit pe verioasa sa primara in calitate de unic mostenitor legal (eu fiind mostenitor testamentar ... (vezi toată discuția)
Succesiune bojucris bojucris Matusa mea (sora cu mama mea) a decedat in data de 17.06.2011, in 1992 a facut un act testamentar prin care a lasat drept mostenire apartamentul ei cu o ... (vezi toată discuția)