Buna ziua
Am o masina achizitionata in leasing.Firma de leasing la care platesc ratele lunare ma obliga sa fac asigurarea obligatorie la o societate de asigurari aleasa de ei, la care asigurarea obligatorie este aproape dubla ca valoare,X-( fata de orice alta firma de asigurari contactata de mine.
Mentionez ca pe certificatul de inmatriculare la detinator este trecuta firma de leasing iar la utilizator e numele meu.
Intrebarea mea este> nu pot incheia aceasta sigurare la o firma aleasa de mine?
ma pot obliga sa fac RCA obligatoriu la o firma impusa de ei?
sau se aplica prevederile Art 15 - Alin(1): Se considera ca un autovehicul este asigurat daca PROPRIETARUL sau UTILIZATORUL acestuia are incheiat un contract de asigurare obligatorie pentru raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule,.... si Art 18 Alin(1): Documentul de asigurare civila RCA eliberat de un asigurator RCA in schimbul primei platite de PROPRIETARUL sau UTILIZATORUL unui vehicul garanteaza, pentru perioada de valabilitate inscrisa, despagubirea prejudiciilor provocate de accidente de vehicule......) din Norme privind asigurarea obligatorie de raspundere civila... publicate in M.O.No 812/2009
analizati contractul de leasing si acolo in mod sigur veti gasi faptul ca ei au dreptul sa aleaga societatea de asigurare in calitate de proprietari ai bunului.
prevederile legale invocate de dvs nu argumenteaza dreptul dvs de a alege asiguratorul. contractul de leasing este cel care guverneaza aceasta problema.
Din p.d.v. al valabilitatii asigurarii RCA, totul este corect.Ramane sa verificati in contractul de leasing, la capitolul asigurari, ce obligatii v-ati asumat prin semnatura.
Aceasta obligatie (parere personala) nu cred ca exista sau a fost recent facuta in scris.Pentru a evta un eventual conflict nedorit, solicitati aceasta "interdictie", in cazul cand RCA-ul este in sarcina si pe numele dv. ca utilizator sau incheiat/platit de proprietar si decontat apoi utilizatorului(s-ar putea sa aveti surpriza descoperirii si a unui TVA pentru serviciul de asigurare, perceput de soc. leasing:D )
Depinde ce se stipuleaza in contractul de leasing. Din experienta va spun ca leasingul va obliga prin contract sa incheiati CASCO prin ei...la RCA se mai pot face exceptii.Daca sunteti putin mai dura cu ei puteti obtine derogarea de a incheia RCA-ul la ce societate doriti.
Rca
cristianx004
de curand am cumparat o masina sh ....daca o inmatriculez pe numele meu trebuie sa ii fac alt rca?acesta este valabil pana la sfarsitul anului....rca nu se ... (vezi toată discuția)