avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare bani de la socrii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare bani de la socrii

Buna ziua! Va scriu acest mail pt ca si eu si sotul meu ne aflam intr-o situatie mai mult decat anormala.Cu alte cuvinte, socrii mei ne-au cerut vreo 16mil ca sa ajute o cunostinta de-a lor, urmand ca persoana respectiva sa le inapoieze banii cat mai repede.Ei bine, stand d vb cu socrii mi-am dat seama k au primit banii inapoi, insa cand i-am cerut inapoi au inceput sa se fereasca de subiect. Intrebarea mea este, cum imi pot recupera banii d la ei>Fiind parintii sotului, nu am semnat niciun act, insa n vrem banii.
Cel mai recent răspuns: ContSters54829 , utilizator 17:52, 29 Aprilie 2008
In familie nu, pentru dovada imprumutului unei sume de bani nu ete necesar neaparat act scris pentru ca se considera ca este o imposibilitate morala de preconstituire a unui inscris. Sotul ce parere are? Vrea si el banii inapoi? de cat timp s-au dat banii?
Cel mai bine ar fi sa discutati cu ei si sa incercati sa rezolvati problema, in familie. Puteti si sa-i actionati in instanta, dar nu stiu daca merita sa va stricati relatiile de familie. Puteti sa-i lasati asa, insa pe viitor ei pierd, pentru ca alta data nu mai au "curajul" sa vina la voi sa va ceara bani. Oricum, este urat ce se intampla pentru ca daca in membrii familiei nu ai incredere, in cine sa ai?
Asa este. Banii sunt dati de vreo 2 luni, iar sotul este de acord sa ii recuperam, de altfel el a pus primul "piciorul in prag" in legatura cu aceasta chestiune.Multumesc.
Daca si sotul doreste, cel mai bine este sa mergeti la un avocat, sa va faca o somatie prin care sa fie chemati la cabinet sa va restituie banii. Asta inaintede a se ajunge la instanta de judecata. Totusi, nici lor nu cred ca le-ar conveni sa-si vada numele afisat pe usa instantei, in proces cu fiul lor...
Eu le-am dat parintilor mei in urma cu doi ani 7500 de euro,si cand aduc vorba de bani aud doar:n-are mama ca ti-ar da...asa ca de atunci m-am lecuit de datul banilor...mai ales fiind parinti,nu ai ce le face...asta e...dar am un gust amar de tot,pentru ca nu ma asteptam de la ai mei la asa ceva:(
Este urat din partea lor, mai ales sa ajungi in instanta pentru asa ceva, dar, in cazul in care se ajunge, ar trebui sa aveti macar un martor, ca este doar cuvantul dvs impotriva lor, si nu cred sa recunoasca in fata instantei ca au datorii la dvs daca ei chiar nu vor sa va inapoieze banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu un copil. bogdanfinante bogdanfinante Buna seara! Spre tristetea mea ma confrunt si eu cu un divort dar sunt cateva probleme pe care eu si sotia nu le intelegem referitor la o suma de bani pe care ... (vezi toată discuția)
Divort notar...acte de mana suspecte... miruna22 miruna22 Buna ziua! sunt despartita de sotul meu in fapt de aproape 1 an! am fost la notar sa depunem actele de divort si pe data de 22 august avem termenul! Povestea e ... (vezi toată discuția)
Inselatorie imobiliara in familie gpinselat gpinselat Sotul meu refuza sa imi treaca numele pe casa construita in timpul casatoriei. Momentan este doar socrul trecut pe acte, imi refuza total drepturile. ... (vezi toată discuția)