avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inselatorie imobiliara in familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inselatorie imobiliara in familie

Sotul meu refuza sa imi treaca numele pe casa construita in timpul casatoriei.

Momentan este doar socrul trecut pe acte, imi refuza total drepturile. Terenul este cumparat inaintea casatoriei dar constructia a inceput dupa. Vreau sa divortez si sa cer daune materiale si morale.

Casa este locuita de socrii, noi fiind plecati in strainatate. Socrul este cel care a umblat dupa pamant si s-a ocupat de constructie si a contribuit si el insa sume modeste din pensiile lor. Sotul mereu a lasat bani cash pt casa, deci fara dovezi. Eu mereu am lucrat si am sacrificat multe ca sa putem salva bani.

Mi-am iubit familia si la dorintele lor (sotul fiind foarte apropiat de parinti) nu am cerut sa schimbe actele pana acum. Probabil ca nici nu ar fi acceptat (iar eu nu am fost prea preocupata de partea materiala). Am fost socata insa recent sa aflu ca ei niciodata nu intentioneaza sa imi adauge numele acolo. Chiar cu pretul casniciei noastre.

Am cerut sa fiu trecuta impreuna cu sotul pe o anumita parte a casei ( care este inca in rosu) si cealalta parte sa ramana socrului. Scopul meu nu e sa elimin pe cineva dar nu pot suporta sa fiu umilita si sa fiu la cheremul celor 3. Sotul imi spune ca eu creez problemele, ca ma pot duce acolo oricand sa ma bucur de tot ce este atata timp cat sunt cu el. Dar drepturile mele?

Ce actiune in instanta as putea sa iau sa imi cer acest drept?Ce sanse ar fi?

Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 13:37, 18 Ianuarie 2015
Puteti doar sa-i actionati in judecata pe socrii pentru recuperarea banilor, dar ca sa fiti inscrisa in actele de casa nu aveti cum, deoarece dansii sunt proprietarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare proprietate mac23 mac23 Buna ziua, am si eu o nelamurire privind cumpararea unei proprietati.Problema este urmatoarea: socrul meu vitreg are o proprietate in intravilan - un teren si ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa noua alx11 alx11 buna ziua !sper ca prin dumneavoastra sa ma lamuresc cumva.in primul rand vreau sa stiu daca merge altcineva cu actele pentru intabularea casei noastre si ... (vezi toată discuția)
Cum demonstrez ca am platit bunuri daca nu am acte pe ele Gabriel71capcaunul Gabriel71capcaunul Daca am facut un credit si am cumparat materiale pentru constructia unei case,dar chitantele nu sunt pe numele meu, cum imi pot recupera banii? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)