avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum demonstrez ca am platit bunuri daca nu am acte pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum demonstrez ca am platit bunuri daca nu am acte pe ele

Daca am facut un credit si am cumparat materiale pentru constructia unei case,dar chitantele nu sunt pe numele meu, cum imi pot recupera banii? Mentionez ca veniturile celorlalti membri ai familiei nu le permitea sa achite sumele pe care le-am achitat eu cu creditul.
Cel mai recent răspuns: ContSters411736 , utilizator 22:59, 27 Decembrie 2016
Pe numele cui sunt chitantele ?
Pe numele soacrei mele . Eu nefiind acasa le am lasat banii sa achite. Mentionez ca salariile socrilor mei,cumulate nu pot achita nimic din ce am achitat eu. Posibil nici sa ni vrea sa imi dea copii ale chitantelor. Totusi se poate vedea ca ele au fost achitate la o saptamana dupa ce eu am facut creditul. Multumesc
Gabriel71capcaunul a scris:
Daca am facut un credit si am cumparat materiale pentru constructia unei case,dar chitantele nu sunt pe numele meu, cum imi pot recupera banii?

Daca sumele au fost facute cadou, donatie sub forma darului, atunci nu este nici legal si nici corect sa pretindeti inapoierea sumelor.
Din toata relatarea lipseste sotia! Banuim ca ati dorit sa construiti o casa impreuna cu sotia. De ce i-ati dat banii soacrei si nu sotiei? Iar daca i-ati dat soacrei de ce nu i-ati impus ca pe chitante sa fie numele dvs sau al sotiei?
Daca divortati si vreti sa dovediti ca ati contribuit mai mult la constructie o puteti dovedi si cu martori adica cu socrii.
Aveti in vedere ca trebuie sa partajati si creditul fiind luat in timpul casatoriei.
Banii au fost dati pt o construcție ? Pe numele cui e imobilul ( in acte ma intereseaza) ? Cine locuieste in imobil ?

Alte discuții în legătură

Partaj danut30 danut30 in 1989 m-am insurat rezultand doi copii.un baiat major si o fiica minora.in 1994 socrii ne-au imprumutat cu bani pentru a cumpara un apartament cu 4 camere pe ... (vezi toată discuția)
Partaj casa primita de la parinti ContSters57747 ContSters57747 Buna ziua, Sunt casatorit de 2 ani. Parintii sotiei vor sa cumpere o casa care e aproape gata (tencuita, izolata, cu termopane puse si instalatii ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil. bogdanfinante bogdanfinante Buna seara! Spre tristetea mea ma confrunt si eu cu un divort dar sunt cateva probleme pe care eu si sotia nu le intelegem referitor la o suma de bani pe care ... (vezi toată discuția)