avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii taxare salarii compensatorii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

taxare salarii compensatorii

Daca un angajator plateste niste salarii compensatorii la iesirea la pensie la ce taxe trebuie supuse aceste salarii? Angajatorul a taxat pana in 2011 cu CAS, CASS, Somaj si Impozit iar din 2011 nu mai retine Somajul pentru ca s-ar fi modificat legea si la pensionari nu trebuie retinut Somajul. Nu am reusit sa aflu care lege
Pentru un pensionar mi se pare normal sa nu sa retina CASS-ul si Somajul.
Poate cineva sa precizeze ce legi actioneaza in cazul asta. Multumesc
Cel mai recent răspuns: ludo , utilizator 12:51, 14 Februarie 2011
Somajul la pensionari nu se retine de mai demult (Legea 76/2002 - art 19 daca nu ma insel), dar restul contributiilor se taxeaza la fel ca un venit salarial. Cu Somajul inteleg ca pensionarul nu mai poate fi trimis in Somaj, dar ma gandesc ca pe la doctori mai ajunge, astfel ca se plateste si CASS.
Multumesc frumos, m-ati lamurit.
@bogdanciurea Cum comentati faptul ca oug 117/2010 aduce un titlu nou in codul fiscal si la art 296^16 alin 3 litera c) se precizeaza ca sunt exceptate de la contributii de asigurari de sanatate salariile compensatorii primite de pensionari . Apare imediat intrebarea : pana acum ,daca s-au retinut astfel de contributii, in baza a carei reglementari, eu am gasit doar oug 158/2005 si legea 145/97 care spun ca numai cei cu contract individul se asigura de sanatate.
Pensionarii sunt asigurati prin plata CASS la cuantumul pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii pensionar peste limita Avadrian Avadrian Buna ziua, Va rog respectuos sa ma ajutati intr-o dilema: Pentru un pensionar peste limita de varsta, care lucreaza cu conventie civila, care sunt ... (vezi toată discuția)
Impozitare salarii compensatorii emilia19p emilia19p Buna! am lucrat la Posta Romana si recent am fost disponibilizata primind o decizie prin care imi vor fi date salarii compensatorii.... de atunci se tot aud ... (vezi toată discuția)
Oug 117- modif cod fiscal ludo ludo Daca oug 117 introduce un titlu nou in Codul Fiscal respectiv art2 alin2: contributii de asigurari sociale reglementate si in care la asigurarea de somaj se ... (vezi toată discuția)