avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adopti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adopti

cetateni romani cu rezidenta in alte state ,nu pot fi favorizati in adoptarea unui copil din propria tara?.In 2008 am fost in Romania pt a incepe practica unei adopti,pt noi devine imposibil ,lucram in IT am cumparat o locuinta aici ,avem o stare materiala buna dar intorcandune pe o perioada acasa am risca viitorul nostru si al copilului adoptat.Nu am nimic cu legile statului Roman dar sint foarte multi copiii care au nevoie de o familie de un viitor si in mod special de iubire,.Noi ca familie adoptiva existam,exista si acel sufletel de adoptat dar cu aceste legi imposibil. ce alte alternative sant pt a adopta si cine ar putea sa ne ajute:sorry:
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 18:19, 4 Februarie 2011
ioje a scris:

cetateni romani cu rezidenta in alte state ,nu pot fi favorizati in adoptarea unui copil din propria tara?.

Deocamdata nu e posibila adoptia pentru cetatenii romani cu domiciliul in strainatate. In momentul de fata se pare ca exista un proiect de lege care va corecta aceasta anomalie dar mai dureaza...ba e vacanta parlamentara, ba nu e caldura-n Parlament etc. Un site interesant pentru amatorii de adoptii www.adoptia.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa adopt un copil cosmi24 cosmi24 buna ziua... va cer consultanta pentru un cuplu care vrea sa adopte un copil in Romania. Ei lucreaza in Italia cu forme legale si au in tara 2 apartamente... ... (vezi toată discuția)
Adoptie inter/nationala inda019 inda019 Buna ziua, Suntem un cuplu de romani stabiliti in Belgia (cetatenia si domiciliul in Romania, rezidenta in Belgia). Ne-ar interesa care sunt noutatile ref ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere in ro Damla Damla Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Am avut o relatie cu cetatean turc in urma careia am un copil. Copilul este recunoscut de tatal ... (vezi toată discuția)