avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj succesoral, iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj succesoral, iesire din indiviziune

Problema mea se refera la o succesiune intre frati, 3, iar masa succesorala este alcatuita dintr-un apartament in Timisoara si terenuri intr-o zona de munte in Ardeal. Mama mea locuieste in Timisoara si este interesata de apartament, celelalte surori locuiesc in zona de munte, unde sunt terenurile. Problema este ca una dintre ele cere o suma foarte mare pentru partea ei, procesul de succesiune este inca pe rol.
1. Cum se face partajul succesoral? Se tine cont si de zona in care locuiesc partile, si ce parte din bunuri le-ar folosi mai mult?
2. In cazul in care una dintre surori este dispusa sa renunte la cota din apartament in favoarea mamei, cum se va mai face partajul, mai ales ca mama e dispusa sa renunte la cota ei de pamant, nefiind interesata de terenul de la munte?
3. In cazul in care trebuie sa platim tertei parti o compensatie materiala pentru cota din apartament, se tine cont de valoarea terenului la care am renuntat, de cheltuielile de gestionare a apartamentului? Si o ultima intrebare, la ce valoare se calculeaza bunurile din masa succesorala, la ceea data de stat pentru impozitare, sau la pretul pietii...cum se stabileste valoarea acestora?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 19:22, 4 Februarie 2011
Angajati-va avocat.
Va fi foarte greu sa va descurcati singuri.In Timisoara aveti multi avocati.
Daca va intelegeti nu este un proces greu si nici nu o sa va coste mult.

Renuntarea nu se poate face in favoarea mamei.Incercati sa va informati mai inainte de a face un act juridic irevocabil.Vor profita surorile.

avocat Claudiu Lascoschi
Problema este ca avem avocat, dar procesul dureaza prea mult si nici nu prevad un final in viitorul apropiat. Am fost nevoiti sa incepem proces de acceptare a succesiunii, deoarece sora respectiva a refuzat sa vina la notar si au trecut cele 6 luni. Avem dovezi ca am acceptat succesiunea tacit, dar si ea a venit in intampinare cu aceeasi sustinere, dar ea are doar un martor de partea ei, niciun act, sustinand ca a folosit terenul unchiului dupa moarte. Stiu ca partajul va incepe la finalul acestui proces, dar as vrea sa stiu daca oprim acest proces, cerand sa se imparta in 3 parti, cum se va proceda? Nu stiu daca am facut alegerea cea mai fericita privitor la avocat.
Multumesc!
Nu am de unde sa stiu pe ce anume va judecati.
Vreti sa fie indepartat de la mostenire un mostenitor prin instanta?
Daca dvs. nu stiti daca ati facut o alegere fericita privitoare la avocat eu nici atat nu stiu.
Nu-mi doresc sa par obraznic, dar teribilutza s-a referit la o problema de partaj succesoral, cu iesire din indiviziune... Recunoaste ca are angajat un avocat in acest proces-pe care l-a platit cum nu merita- si a postat mesajul pentru a vedea de ce se tergiverseaza judecarea acelui proces! Cu tot respectul avocat_lascoshi, clientul a platit acelui avocat o suma de bani si... acesta nu "are timp" sa vorbeasca, sa-l lamureasca ce si cum stau lucrurile in acel proces pentru care a fost angajat si platit de ai (re)prezenta interesele. Consider ca din acest motiv, userul a incercat sa afle anumite lucruri suplimentare, pe care avocatul ales si platit nu i le-a furnizat.
inainte sa mergeti la notar pt a face partaj succesoral nu ati specificat daca daca s-a dezbatut succesiunea.

Alte discuții în legătură

Ref succesiune Corina6 Corina6 Se poate renunta definitiv la succesiune in termen de 1 an de la moartea persoanei sau la 2 ani ? Am dezbatut succesiunea si fratele meu vrea sa renunte la ... (vezi toată discuția)
Cand esti bun esti luat de prost-mi se potriveste DUMITRUFLORICA DUMITRUFLORICA Buna ziua tuturor! Am din nou nevoie de sfatul d-voastra in urm.situatie:(incerc sa fiu cat mai scurta !) Suntem patru surori, mama a murit in 1982, tata in ... (vezi toată discuția)
Succesiune- preluare datorii, credit ipotecar TLarisa TLarisa Buna ziua, Parintii mei, mama si tatal vitreg au cumparat in 2007 un apartament cu 2 camere prin credit ipotecar in valoare de 32000CHF. In 2015, mama a ... (vezi toată discuția)