avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ref succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ref succesiune

Se poate renunta definitiv la succesiune in termen de 1 an de la moartea persoanei sau la 2 ani ? Am dezbatut succesiunea si fratele meu vrea sa renunte la cota lui de 10 % din apartament in favoarea surorii mele si au trecut 11 luni de la moartea
tatei ?
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 09:04, 10 August 2016
Daca s-a dezbatut succesiunea, fratele are in proprietate cota sa din mostenire si nu mai poate sa renunte, poate insa sa-i transfere proprietatea in alt mod, de exemplu prin vanzare.
Buna seara,
Renuntarea la succesiune se poate face oricand PANA la dezbaterea ei sau la momentul dezbaterii, in fata notarului.
Renuntarea este pura.
Nu exista, in dreptul romanesc, renuntare in favoarea cuiva.
Nu este facut partaj voluntar la casa , terenuri , cripta , masina si bani. Mentionez suntem 4 mostenitori . Casa nu are cadastru si intabulare la fel si terenurile.
av.kiritescu renuntarea la succesiune nu se poate face oricand ci in termenul de optiune succesorala de 1 an de zile de la data decesului lui de cujus.
stimate user daca ati dezbatit succesiunea si aveti certificate de mostenitor faceti partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref certificate de trezorerie Corina6 Corina6 Am dezbatut succesiunea si avem certificate de mostenitor .Nu am impartit certificatele de trezorerie si actiunile , casa , terenurile , masa si cripta. ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunici madalin981 madalin981 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea chestiune: Suntem 3 persoane (eu (sau nepotul), tata si bunicul) plus bunica care este decedata. Am ... (vezi toată discuția)
Cand esti bun esti luat de prost-mi se potriveste DUMITRUFLORICA DUMITRUFLORICA Buna ziua tuturor! Am din nou nevoie de sfatul d-voastra in urm.situatie:(incerc sa fiu cat mai scurta !) Suntem patru surori, mama a murit in 1982, tata in ... (vezi toată discuția)