avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ref certificate de trezorerie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ref certificate de trezorerie

Am dezbatut succesiunea si avem certificate de mostenitor .Nu am impartit certificatele de trezorerie si actiunile , casa , terenurile , masa si cripta. Fratele meu vrea sa renuntam fara partaj in favoarea lui la certificatele de trezorerie si actiuni . Acest lucru nu inseamna renuntarea si la casa , masina , terenuri si cripta.care nu sunt partajate ? Eu m-am gandit la partajarea certificatelor de trezorerie si actiunilor , renuntarea apoi la ele in favoarea fratelui la contrapondere cu cota lui din casa si din terenuri , care sunt valori echivalente ? Ma intereseaza casa , terenurile si cripta si minim certificatele de trezorerie si actiunile.
Cel mai recent răspuns: Corina6 , utilizator 08:22, 3 Septembrie 2016
Buna ziua,
!. Nu exista, legal, renuntare in favoarea cuiva in dreptul romanesc.
2. Renuntarea este IN TOT sau DELOC. Nu exista renuntari partiale.
Notarul mi-a spus ca se face partaj partial la certificatele de trezorerie si la actiuni . Si dupa acest partaj se poate renunta la ele in schimb cu cota fratelui din casa . Nu stiu care este realitatea concreta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref succesiune Corina6 Corina6 Se poate renunta definitiv la succesiune in termen de 1 an de la moartea persoanei sau la 2 ani ? Am dezbatut succesiunea si fratele meu vrea sa renunte la ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala-partaj Pavel simona felicia Pavel simona felicia Buna ziua. In urma decesului tatalui sunt 7 mostenitori. S-a facut masa succesorala ( casa de locuit si terenul aferent+7parcele de teren),si acum urmeaza ... (vezi toată discuția)
Renuntare succesiune Corina6 Corina6 Vrea fratele meu sa renunte la partea de casa , terenuri , masina si cripta in favoarea mamei . Inainte vrea partaj voluntar certificate de trezorerie si ... (vezi toată discuția)