avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... fals si uz de fals
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

fals si uz de fals

buna ziua,
tatal meu a decedat anul trecut iar rudele mele au scos certificat de mostenitor declarand ca nu cunosc existenta mea. am primit hotararea judecatoreasca prin care actul lor este anulat iar eu sunt unic mostenitor, m-ar interesa ce pedeapsa ar putea primi pentru declaratiile lor mincinoase si daca au avut dreptul sa instraineze din bunuri in timpul litigiului???(tinand cont ca aveau un certificat de mostenitor pana cand acesta s-a declarat nul).
Cel mai recent răspuns: ada2011 , utilizator 20:16, 4 Februarie 2011
Risca o pedeapsa cuprinsa intre 3 luni si 2 ani,sau amenda penala.Nu au dreptul sa instraineze imobilul in timpul litigiului.Nu au un certificat de mostenitor valabil,in prezent.


Cod Penal


Falsul in declaratii
*Art. 292. - Declararea necorespunzatoare adevarului, facuta unui organ sau institutii de stat ori unei alte unitati dintre cele la care se refera art. 145, in vederea producerii unei consecinte juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci cand, potrivit legii ori imprejurarilor, declaratia facuta serveste pentru producerea acelei consecinte, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

* Art. 292 este reprodus astfel cum a fost modificat prin Legea nr. 140/1996.
Ultima modificare: Vineri, 4 Februarie 2011
andymaurul, utilizator
multumesc frumos pentru raspuns
Exista posibilitatea existentei unui concurs de infractiuni si atunci datele problemei se pot schimba...
cu o plangere penala nu veti rezolva fondul problemei. ar fi bine sa promovati o actiune in instanta pt a obtine nulitatea certificatelor de mostenitor.
athe a scris:

cu o plangere penala nu veti rezolva fondul problemei. ar fi bine sa promovati o actiune in instanta pt a obtine nulitatea certificatelor de mostenitor.


Utilizatorul a aratat ca aceste certificate de mostenire la care faceti referire au fost anulate.

Alte discuții în legătură

Succesiune cralon cralon Mama mea a decedat in 2000; in 2002 sora mea si tatal meu au facut succesiunea bunurilor (bani si apartament) numai intre ei doi, aducind un martor mincinos ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii mos 66 mos 66 poate fi acuzata o persoana de fals in declaratii, persoana citata de organul de cercetare penala insotita de aparator si audiata in cadrul actelor ... (vezi toată discuția)
Fals in acte ilvims ilvims Bunaseara am si eu o intrebare referitor cu art.nr 292 c p ce se specificala acest art ?,azi am primit o citatie de la politie in care specifica ca sunt chemat ... (vezi toată discuția)