avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Mama mea a decedat in 2000; in 2002 sora mea si tatal meu au facut succesiunea bunurilor (bani si apartament) numai intre ei doi, aducind un martor mincinos care a declarat la notariat ca sora mea este singura fiica si deci mostenitore cu tata a mamei noastre. Eu am aflat acum, cind tata a decedat si el; sora mea refuza sa renunte de buna voie la certificatul de mostenitor obtinut in mod fraudulos? Va rog sa imi sugerati ce trebuie sa fac si ce obtiuni am; poate sora mea fi pedepsita de lege pentru declaratia ei mincinoasa, si cum?
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 15:16, 6 Februarie 2011
Potrivit art.292 cod penal,aceasta fapta este prevazuta de legea penala-falsul in declaratii,pentru ca atat sora cat si martorul adus la notar pentru a declara ca nu exista alti mostenitori au dat declaratii in fata notarului in acest sens.Avand in vedere ca tatal a decedat ,sora dvs.si martorul respectiv sunt pasibili de sanctiune penala,o alta consecinta fiind si anularea certificatelor de mostenitor emise in speta.Sfatul meu este sa cadeti la o intelegere,pe cale amiabila.



Falsul in declaratii
*Art. 292. - Declararea necorespunzatoare adevarului, facuta unui organ sau institutii de stat ori unei alte unitati dintre cele la care se refera art. 145, in vederea producerii unei consecinte juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci cand, potrivit legii ori imprejurarilor, declaratia facuta serveste pentru producerea acelei consecinte, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

Ultima modificare: Duminică, 6 Februarie 2011
andymaurul, utilizator
buna ziua,
de asemenea exista posibilitatea sa solicitati instantei de judecata sa constate nulitatea aboluta a certificatului de mostenitor
ioana_cristea a scris:

buna ziua,
de asemenea exista posibilitatea sa solicitati instantei de judecata sa constate nulitatea aboluta a certificatului de mostenitor


Subscriu,se poate promova si actiune civila la judecatoria competenta-anulare act.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent marturie mincinoasa bia_bia bia_bia Buna ziua.O ruda de-a mea a facut o marturie mincinoasa in fata notarului.Era la notar cu niste treburi cand se intalneste cu o cunostinta care ii spune sa ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals ada2011 ada2011 buna ziua, tatal meu a decedat anul trecut iar rudele mele au scos certificat de mostenitor declarand ca nu cunosc existenta mea. am primit hotararea ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii mos 66 mos 66 poate fi acuzata o persoana de fals in declaratii, persoana citata de organul de cercetare penala insotita de aparator si audiata in cadrul actelor ... (vezi toată discuția)