avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... patrimoniu PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

patrimoniu PFA

Buna ziua,
Detin o PFA care desfasoara activitatea de transport persoane in regim de taxi. Cind am mers la administratie pentru stabilirea normei de venit pt. anul 2011 mi s-a spuns ca incepand cu 1 ian 2011 v-a trebui sa tin contabilitate in partida simpla, intrebarea mea este urmatoarea, este obligatoriu sa tin cantabilitate? nu mai este valabila posibilitatea de a opta intre cele doua variante?
Pentru a deconta cheltuielile necesare pentru desfasurarea activitatii trebuie sa am autoturismul inregistrat pe PFA, nu este sufucient ca pe autorizatia de functionarte eliberata de Primarie este specificat nr. auto?
Cel mai recent răspuns: Performia Finance , Contabil 11:30, 5 Februarie 2011
Autoturismul poste fi si inchiriat, nu e obligatoriu sa fie proprietatea PFA-ului.
Cel mai bine ar fi sa verificati daca activitatea de taximetrie mai e inclusa pe lista activitatilor pentru care se poate opta pentru impunerea cu norma de venit.

In functie de judetul din care proveniti, incercati aici: [ link extern ] >

Gasiti normele de venit pe 2011 aferente tuturor judetelor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Februarie 2011
Performia Finance, Contabil
Multumesc!
In legatura cu modalitatea de evidenta contabila m-am lamurit.
Daca inchiriez auto de la persoana la PFA, as putea sa deduc cheltuielile cu chiria, ce document justificativ as avea, am inteles contractul de inchiriere, apoi parsoana fizica adita tot eu trebuie sa platesc impozit din inchirieri si tot asa intrem intr-un lant fara sfarsit?
In momentul in care discutam despre un contract de inchiriere, practic cel care ia bunul in chirie isi poate deduce toate cheltuielile legate de bunul respectiv (in cazul d-voastra: chirie, combustibil, reparatii, asigurari, etc) iar cealalta parte trebuie sa plateasca impozit pe venitul realizat din chirii. Din punct de vedere al banilor nu pierdeti mai nimic.

Exista varianta cu contract de comodat, care e un contract de inchiriere gratuit, dar nu stiu in ce masura functioneaza in cazul acestor autorizatii de taximetrie. Nu vad de ce n-ar functiona, dar din "folclorul popular" am inteles ca au fost probleme cu astfel de contracte. Stiti cum e: cate primarii, atatea obiceuiri, asa ca cel mai bine ar fi sa vedeti efectiv la Primaria de care apartineti daca poate fi o varianta contractul de comodat.

In ultima instanta, puteti face contract de vanzare-cumparare pe masina respectiva.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Februarie 2011
Performia Finance, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile pfa Daniel Manciu Daniel Manciu Buna ziua, Fara contract de comodat in ce proportie se pot deduce urmatoarele cheltuieli: 1. Consumul de benzina, RCA, CASCO, rovinieta, reparatii, ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit pfa loredanastiuca loredanastiuca Imi poate spune cineva cum se calculeaza impozitul in 2011 pentru un taximetrist care e PFA? Se calculeaza 16% din incasari (venit), sau se deduc si anumite ... (vezi toată discuția)
De la ce suma? giovana giovana sant persoana fizica autorizata si practic taximetria, de la ce suma se plateste impozitul pe profit si tva?#-o (vezi toată discuția)