avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autorizatie constructie demontabila ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autorizatie constructie demontabila ?

Buna ziua ! Intentionez sa construiesc o cabana mica (4x5 m) din lemn, fara fundatie, pe butuci de lemn sau pietre, in intravilan rural. Va rog sa imi spuneti daca am nevoie de autorizatie, si in ce lege gasesc acest lucru ?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 08:42, 6 Februarie 2011
Da, este nevoie de autorizatie de construire, chiar daca vorbim de instalarea unei constructii provizorii. Cred ca e art. 3, lit. h din legea 50/1991.
Inseamna ca si pentru instalarea cabanutelor de gradina, pe care le poti cumpara de-a gata de la Baumaxx sau Praktiker, si pentru alea e nevoie de autorizatie ?
Conform L50/1991, orice constructie necesita autorizatie.
"Art. 3. –
Constructiile civile....se pot realiza numai cu respectarea autorizatiei de construire, precum si a reglementarilor privind proiectarea si executarea constructiilor, pentru:
a) lucrari de construire, reconstruire, consolidare, modificare, extindere, reabilitare, schimbare de destinatie sau de reparare a constructiilor de orice fel"
h)lucrări de construcţii cu caracter provizoriu: chioşcuri, tonete, cabine, spaţii de expunere situate pe căile şi spaţiile publice, corpuri şi panouri de afişaj, firme şi reclame, precum şi anexele gospodăreşti ale exploataţii lor agricole situate în extravilan;

Teoretic si pentru cabanutele prefabricate ar trebui autorizatie....
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Februarie 2011
doina_manuela, utilizator
Va multumesc pentru informatii. Din pacate, da, asa este... Totusi, nu cred ca cineva a primit vreodata amenda pt ca a construit o cusca pentru caine in curte, fara autorizatie.. Ma gandesc daca merita sa risc sa ma apuc de construit.
Daca ai "vecini buni" te poti astepta la orice!!!!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie gard provizoriu stefma stefma pentru construirea unui gard provizoriu trebuie autorizatie de constructie de la primarie? (vezi toată discuția)
Cabana din bca poate fi construita in extravilan? ContSters219701 ContSters219701 Buna. Nu prea sunt in tema cu legislatia si as vrea sa construiesc in extravilan. Se poate construi pe proiect de cabana , din bca sau doar din lemn? Ce alte ... (vezi toată discuția)
Este voie sa se schimbe destinatia acoperisului in mansarda fara autorizatie de constructie? SuperMAN SuperMAN Parintii mei au construit un garaj cu acoperis inalt care ulterior l-au transformat in mansarda dar fara sa modifice structura de rezistenta a garajului si ... (vezi toată discuția)