Pentru a va face o imagine despre speta de fond si a ma putea ajuta, va descriu pe scurt cele mentionate in contestatia de concediere abuziva.
Inainte de a ma concedia socitatea mi-a (ne-a) taiat unilateral din salariu de incadrare,sporurile de gestiune si alte beneficii acordate pentru activitatea desfasurata, mentionez ca in CIM, cartea de munca eram incadrat doar sofer si in consecinta fisa postului prevedea activitati de ingrijirea auto,trans.marfii in conditii de siguranta,respectarea normelor sanitare pentru ca societatea este cu profil de ind. alimentara.
Aceste practici s-au desfasurat pe o perioada de cca 2-3 luni si la intrebarile puse de mine si alti colegi s-a motivat ca sunt citeva greseli dar se va remedia, cind au vazut ca nu mai dorim sa prestam alta activitate decit cea pe care suntem incadrati ,cond.societatii ne-au invitat(santajat cu eliberarea foii de parcurs) sa semnam un act aditional la CIM pentru modificarea salariului de incadrare fara data si fara suma(retroactiv) o parte din colegi au semnat de frica iar altii s-au eschivat.
A doua zi m-am prezentat la serviciu la programul stabilit de societate si am solicitat condica de prezenta sa pot semna in ea dar societatea nu avea,am solicitat sa-mi dea pe masina un gestionar(am adus la cunostinta tuturor sefilor de departamente de care depindea activitatea pe care o desfasuram cu 1 zi inainte) la care toti cei care erau indreptatiti sa rezolve situatia s-au facut ca ploua, dupa 2 ore conducatoarea societatii ma cheama impreuna cu alti colegi si ma pune sa-mi dau demisia la care eu am refuzat (nu am gresit niciodata de cind lucram in societate 10 ANI) ,dupa ce a vazut ca nu a obtinut ce a dorit m-a pus sa dau o declaratie in care sa specific ce activitate am desfasurat pina la acea ora si sefului de coloana sa-mi ia masina cu care i-mi desfasuram activitatea.In ziua respectiva masina a fost condusa de seful de coloana si a plecat cu gestionar (pina atunci nu aveau ??). A doua zi m-au notifica sa ma prezint la o cercetare prealabila la care m-am prezentat unde mi-au pus citeva intrebari de genu ;''ce nu-mi convine'' la care eu am specificat ca nu am nimic impotriva de a lucra pe postul care sunt incadrat dar fara gestiune pentru ca nu sunt platit,daca sunt de acord cu noul post in cadrul societatii(nu-mi oferise alt post conf. calificarii mele de cond.si mecanic auto) , intilnirea de cercetare sau mediere sa rezumat la recomandarea (intimidarea mea) ca ar trebuii sa-mi vad de treaba ca sunt prea mic si sa semnez actul aditional la CIM(o mascarada) dar eu am refuzat.Aceste sicanari au durat 3 zile cu prezenta mea la program ,cu pretentia mea de a-mi pune la dispozitie condica de prezenta(confectionarea) pe care am semnat pina concedierea abuziva fara a presta o activitate (asteptau motivul pe care sa-si motiveze decizia),cind au vazut ca nu au obtinut ce doreau, sa intimplat cea ce era clar de la inceput. Pe parcursul celor 3 zile ceilalti colegi s-au speriat si au dat satisfactie societatii semnind actele,acceptind taierile de sporuri si in decursul a citeva luni au avut o soarta ca a mea insa ei nu au avut curajul sa ma urmeze in instanta(am fost si sunt un exemplu pentru cei care au curajul sa infrunte DICTATOAREA).
Initial ma resemnasem dar bataia de joc a continuat ,la cererea mea de a-mi recupera in termene legale carnetul de munca si garantia materiala oprita pentru masina pe care i-mi desfasuram activitatea , societatea ma tratat cu dispret si mentionez ca nici in ziua de azi garantia nu am recuperat-o iar carte de munca dupa multe insistente si dupa ce am contestat decizia de concediere mi-au eliberat-o (4 luni) in cosecinta am depus contestatia la tribunal.
La tribunal a urmat un adevarat serial timp de 8 luni cu neprezentari, nedepunerea de inscrisuri,sfidarea interogatoriului depus si multe altele ,si in final instanta a hotarit sa-mi acorde dreptate(cu multe retineri) . Am cistigat pe fond plata salariului,sporurilor, alte sume oprite ilegal ,cheltuieli de judecata si integrarea pe postul detinut anterior.
Societatea (dictatoarea) a depus recurs si o ordonanta presedentiala concomitent la curtea de apel ,recursul le-a fost admis ?? cu urmatoarea decizie << admite recursul declarat de sc.x.. impotriva sentintei civ.xyz/ggj/vvug a trib.nbv , pe care o modifica in parte,in sensul ca respinge in totalitate contestatia formulata de contestatorului y . Inlatura mentiunea obligarii intimatei la plata cheltuielilor de judecata in prima instanta.
IREVOCABILA>> ,cu privire la ordonanta a ramas fara obiect.
Se pare ca codul civil la curtea de apel se aplica in functie pofta de moment a stomacului sau alte motivari( nu este valabil acelasi cod civil la curtea de apel ca cel de la tribunal ? ) Va dati seama ca aici au dorit sa ajunga si nu este la prima fapta ,,vitejeasca"" cu ajutorul acestor zei ai dreptatii(doua+unu) care nu sunt impartiali dar au simturile si poftele foarte dezvoltate ,in concluzie justitia nu este oarba dar are pretentii si afinitati
Ce ma sfatuiti sa fac in urma celor mentionate mai sus ? Eu m-am gindit sa depun
citeva sesizari la CSM, ministerul justitiei,procurorul general si o contestatie in anulare sau revizuire. Indiferent de rezultat voi face putina publicitate societati comerciale dar si pofticiosilor curtii de apel ca doar am platit taxe si impozite statului roman pentru schimburi de experienta (perfectionare) ale judecatorilor in tari europene.
Dupa epuizarea solutiilor interne sunt hotarit sa apelez la curtea europeana ca doar eu mai lipseam cu asa <speta grea>. Aceasta este justitia cu multe cerinte salariale si cu obligatii inexistente(o parte din ea).
Cum trebuie sa procedez in urmatoare perioada ,pasii care trebuie facuti,ordinea in care trebuie si daca pot sa sesizez institutiile susmentionate inaintea depuneri contestatiei in anulare.Va rog sa specificati tot ce poate a-mi fi de folos in lupta cu societatea si sistemul cel schiop ca orb nu este.
Pentru aventura europeana exista o speta asemanatoare in jurisprudenta CEDO ?
VA MULTUMESC
am cistigat pe fond dar societatea a depus odata cu recursul si ordonanta presedentiala . recursul i-a fost admis si ordonanta urmeaza saptamina viitoare (nu mai are obiect)