in cazul unei actiuni in regres impotriva societatii de asigurare rca a celui vinovat, societatea de asigurare rca a celui vinovat poate refuza plata pe motiv ca accidentul nu sa produs asa cum este descris in PV emis de politie?. cum dovedeste acest lucru ?
De cand ma stiu expert tehnic auto (1972) societatea de asigurari care plateste o despagubire pe baza unei asigurari casco poate introduce o actiune de regres impotriva societatii de asigurare la care vinovatul are incheiata asigurarea RCA.
Societatea parata nefiind de acord cu suma solicitata se dispune efectuarea unei expertize tehnice, pe baza careia instanta stabileste suma ce trebuie s-o plateasca societatea parata.
si totusi in cazul in care societatea de asigurare casco nu-si recupereaza suma solicitata poate da in judecata soferul vinovat sa plateasca? chiar daca acesta avea rca valabil , nu a contestat pv emis de politie si pe pv emis de politie scrie ca despagubirea sa se faca pe baza rca-ului sau valabil . Va scriu aceste intrebari deoarece sant chemat ca intervenient intr-un proces si i-mi este teama ca nu cumva asiguratorul meu rca sa sa" se scoata " si sa refuze sa acopere dauna provocata de mine.
Accident auto
catalintarcea
Buna ziua.
Acum 7 luni am facut un accident rutier in care am fost vinovat si am pledat ca atare la biroul de asigurari, cand am facut hartia de constatare ... (vezi toată discuția)