avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum poti obtine un duplicat al certificatului de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum poti obtine un duplicat al certificatului de casatorie daca nu mai locuiesti de cativa ani in localitatea unde s-a incheiat casatoria si nici nu poti ajunge acolo?

Va rog sa ma ajutati cu ceva raspunsuri!Am o cunostinta care are CI expirata de ceva luni de zile. Este din Ardeal si de vreo trei ani si-a gasit un serviciu si s-a stabilit in Bucuresti. Acum are Buletinul expirat de cateva luni , curand ii v-a expira si cardul de salariu pe care nu si-l v-a putea schimba cu un buletin expirat , deci va trebui sa traiasca si cu aer. Nu isi poate schimba buletinul pt. ca nu are certificat de casatorie, nu poate ajunge in Ardeal pt. ca ii trebuie cateva zile , care nu i se acorda de la serviciu, decat concediu la vara.Azi a trimis-o pe sora care domiciliaza in Ardeal acolo l-a starea civila , doamna De acolo i-a spus ca nu se poate decat personal. Deci va rog sa imi spuneti cum poate iesi acest om din impas? Poate sa isi scoata un duplicat aici in Buc. ?sau online (am auzit asa ceva)???!!Va rog ajutati-ma cu ceva raspunsuri ! Va multumesc anticipat ! Sa aveti o seara frumoasa ! PS . De la sotie nu il mai poate obtine caci ea este plecata de vreo 5 ani peste granita , cu altcineva si cu tot cu acte !
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:21, 5 Februarie 2011
ii poate face procura surorii sale
Duplicatul certificatului de casatorie poate fi ridicat prin mandatar- imputernicit prin procura speciala in acest sens, numai de la Serviciul de Stare civila unde a fost incheiata casatoria.
Problema este ca nu va putea imputernici pe nimeni pentru ca nu are o CI de identitate valabila si ma indoiesc ca exista vreun notar care sa incheie o astfel de procura fara un buletin valabil.

Ms! Are procura sora , dar pe unde a vrut sa o foloseasca i s-a spus ca numai daca este plecat din tara sau poate dovedi ca este internat grav bolnav in spital , sau la inchisoare (doamne fereste ) , o poate folosi !
nu cred ca i s-a zis asta sau poate procura nu e data in scopul asta.
daca nu rezolva cu certificatul, isi poate face carte de identitate provizorie
va multumesc pt. faptul ca vreti sa ma ajutati , dar puteti sa imi spuneti va rog si ce acte trebuiesc la CI provizorie ??si cum se procedeaza ??

Alte discuții în legătură

Duplicat certificat nastere perse perse In urma pierderii unui certificat de nastere,cum se poate si unde recupera acest duplicat? De ex: nascut in Brasov,dar crescut in Onesti,acum are sederea in ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat si nu pot sa merg acasa pana in august. popescu_daniel popescu_daniel buna...am si eu o intrebare...mai multe :) dar incep asa...sunt in Italia si luna asta imi expira cartea de identitate romana..pana in august nu pot merge ... (vezi toată discuția)
Buna seara; locuiesc in spania buletinul imi expira in vara si ... anatanase86 anatanase86 Buna seara; Locuiesc in Spania buletinul imi expira in vara si mi-a expirat si pasaportul de un an si ceva si as vrea sa imi scot altul si cu aceasta ocazie am ... (vezi toată discuția)